"Pühapäeval aitasime ühe kummuli läinud purjeka meeskonna merest välja," ütles Kajsamoori kapten Herkki Haldre Delfile.

"Pilvealune pagi oli purjeka proutsama löönud, rool oli purunenud ja purjekas võttis vett," kirjeldas Haldre. "Kui me sündmuspaigale jõudsime, oli purjekas tagurpidi, meeskond oli roninud aluse põhja peale. Üks mees oli külmunud ja kaunis kriitilises seisundis."

Õnneks oli pärast päästmist purjetajate moraal kõrge ja kiirabi sekkumist ei olnud vaja, lisas Haldre.

"Õnnetus juhtus väga halvas kohas, täpselt Tallinna liinide peal Miiduranna traaversis ja halva nähtavuse korral oleks suured reisilaevad võinud veepinnaga tasa olevast purjekast üle sõita," sõnas Kajsamoori kapten.

Pühapäeval kella 19 ajal teatas Tallinna lahel seilanud purjelaeva Kajsamoori meeskond PPA merevalvekeskusele Tallinna lahel ümberläinud jahist, millelt kukkus vette ja vajas abi neli inimest.

Lähedal olnud Kajsamoori meeskond suundus koheselt sündmuskohale, temaga liitus ka reisilaev Vesta, kellega koos abistati ümberläinud jahi seltskond turvaliselt veest välja. Ükski päästetutest arstiabi ei vajanud, teatas politsei Delfile.

Kui PPA merepäästeüksused sündmuspaika jõudsid, oli jahi ahter veel meetrijagu üle merepinna, kuid jaht oli liiga raske, et teda kohapeal olnud alustega pukseerida. Jaht uppus kell 19.55 ning vajus umbes 25 meetri sügavusele. Uppumiskoht märgistati poiga.

Mis põhjustel jaht ümber läks, ei ole veel täpselt teada. Tegemist oli Eesti lipu all sõitnud jahiga ning jahi edasise saatuse peab otsustama selle omanik.