Esimene pommiähvardus tehti laevale laupäeva pärastlõunal. Kell 16.25 teatas Tallinki turvaülem Põhja politseiprefektuuri juhtimiskeskusele, et kell 14.53 tehti kõne Tallinki broneerimiskeskusse ning öeldi, et reisiparvlaeval Meloodia toimub plahvatus, teatas Delfile Põhja politseiprefektuur.

Kohe pärast teate saamist kogunesid Põhja politseiprefektuuri juhtivad ametnikud, päästeameti demineerimiskeskuse pommirühm ja firma esindajad Tallinki Tallinna kontoris, et koguda informatsiooni ja vajadusel võtta kasutusele vajalikud meetmed.

Piirivalve oli valmisolekus eridemineerijate laevale toimetamiseks välja saatma piirvalve kopteri Mi-8 ja piirivalvelaeva PVL 111 Vapper. Eesti sisejulgeoleku ametkonnad informeerisid juhtunust oma Soome partnereid.

Laeva kapten teatas reageerimisvalmisolekus olnud ametkondadele, et laeva meeskond kontrollis laeva ruume ise ning midagi kahtlast ei leitud. Eesti sisejulgeoleku ametkonnad otsustasid kaptenilt saadud info põhjal olla jätkuvas valmisolekus ja pidevas ühenduses laevaga.

Meloodia väljus Tallinna sadamast kell 16.20 ja jõudis Helsingisse plaanitud ajal.

Kell 20.13 tehti Tallinkile teine telefonikõne, milles teatati, et reisiparvlaeval Meloodia plahvatab kell 21.00 pomm.

Helsingi politseilt Põhja politseiprefektuurile laekunud info põhjal väljus reisiparvlaev Meloodia Helsingist kell 22.07. Soome politsei kontrollis laeva ruume, meeskonda, pardale tulevaid reisijaid ja transpordivahendeid ning laev väljus sadamast.

Seoses pommiähvardustega on Põhja politseiprefektuuri isikuvastaste kuritegude talitus alustanud kriminaalmenetlust avaliku korra raske rikkumise paragrahvi alusel.