Tollal spekuleeriti, et Reformierakonna nimel küsis raha tollane erakonna peasekretär Kristen Michal. Reformierakonnale seda raha ei makstud ning oravapartei toetas sellest hoolimata raudtee tagasiostmist.

Kevadel oma ülestunnistusega Reformierakonda raputanud rahastamisskandaali lahti päästnud Silver Meikar meenutas ülekuulamisel prokuratuuris aga seda, kuidas Michal utsitas teda selles skandaalis IRLi ja Mart Laari süüdistama. Nimelt oli 2007. aasta jaanuaris IRL veel opositsioonis ja Laar oli värskelt naasnud erakonda juhtima.

17. jaanuaril 2007 rääkis Burkhardt rahaküsimisest saates "Pealtnägija". Järgmisel hommikul helistas tollal ühena vähestest poliitikutest püsivalt blogi pidanud Meikarile Michal, kes ütles talle, et Burkhardti rahaküsimine on täielik jama ja see on IRLi laimukampaania Reformierakonna ja tema vastu.

Meikari sõnul küsis Michal temalt abi: „Kas sa palun saaksid kirjutada oma blogis, et Mart Laar on selle taga.“ Meikar ütles, et ta ju ei tea, et Laar on selle taga ja küsis, kas ta saab Michalile viidata.

Michali sõnul rääkisid talle seda usaldusväärsed inimesed, aga tema nimega ei tohi seda seostada. Meikar küsis, et kas ta saab siis vähemalt öelda, et see info pärineb usaldusväärsetest allikatest, pidades selle all silmas Michalit. Michalile see sobis, tingimusel, et tema nimi selle blogipostitusega seoses välja ei tule.

Meikaril oli oma sõnul tegelikult häbi seda kirjutada. Ta küsis Michalilt, et kas see on 100 protsenti tõde, et Laar on selle taga. Michal kinnitas, et jah. Michali jutt ei tundunud Meikarile täiesti siiras, aga siiski täitis ta Michali palve.

Meikar tegi seda oma sõnul seda samal põhjusel, miks ta 2009. aastal nõustus kandma raha erakonna kontole – sest erakond palus abi, sest Michal palus abi. Michal nõudis talt tegelikult, et ta kirjutaks otseselt, et Mart Laar on selle taga ning et see skandaal on Reformierakonna mustamiseks välja mõeldud kampaania.

Kuna Meikar ei olnud veendunud, et Laar on Burkhardti skandaali tekitaja, ega ka selles, et Michal pole Burkhardtilt raha küsinud, siis kirjutas Meikar kavala teksti, millest oleks võinud taganeda. Seetõttu oli postituse pealkiri: Ma ei usu, et Mart Laar on Burkhardti skandaali taga.

Samal teemal kirjutas Meikar veel ühe blogipostituse: "Ei tahtnud selles Burkhardti skandaalist midagi kirjutada enne, kui on selge, kas skandaali üldse on. Mulle ei meeldi, et keegi süüdistab kedagi ilma nimesid kasutamata ja ajakirjandus toob skandaali enne päevakorrale, kui on kõigi käest kinnitust saanud."