Pärnu-Jaagupi politseijaoskonna juhtivkonstaabel Ain Lepik rääkis Pärnu Postimehele, et politsei sai mai algul enneolematu väljakutse: üks hobuseomanik helistas ja teatas, et tema suksul on saba maha raiutud.

"Hiljem selgus, et nii hull asi siiski polnud, aga loomal oli maha lõigatud 70 sentimeetrit jõhvi, kõik, mis sabarootsust allapoole jäi," rääkis konstaabel.

Politseil õnnestus kindlaks teha, et naabri hobusel lõikas saba maha Suigu elanik Toivo. "Seda inimest häiris, et hobune tema maale sööma tuli, ja seepärast ta saba maha lõikaski," sõnas Lepik.

Teisipäevaks oli politsei saanud kirjaliku seisukoha loomaarstilt, kus Lepiku sõnade järgi seisab, et loomale on kahjulik, kui nii suur osa tema sabast maha lõigata. "Hobune peletab sabaga putukaid ega saa suvel sabata hakkama."

Politsei saadab sabalõikaja kohtusse loomakaitseseaduse rikkumise süüdistusega, mis käsitleb looma suhtes lubamatu teo toimepanekut ja mille eest on ette nähtud kuni 12.000kroonine haldustrahv.

Toivolt nõutakse 480 krooni putukatõrjevahendi eest, seda kulub hobuse kaitsmiseks 80 krooni eest kuus ja vahendit tuleb kasutada sügiseni.

Loomaarsti hinnangul kulub saba taastumiseks kaks kuni kaks ja pool aastat.