„Hea meel, et nüüd ma lõpuks tean, kes on need inimesed, kes on teatrit poriga loopinud,“ ütles Pai Kuku raadiole antud intervjuus ja nimetas kantsler Paavo Nõgest ja teatrinõunik Hillar Seina. „Kurb on vaadata viimasel kuul nukuteatri ümber toimuvat.“

Pai sõnul on teatri tegevuses kõik tavapärane, ka rahaline seis. Ainus vahe on tema sõnul see et riigiteater lõpetas oma tegevuse, nüüd tehakse audit ja tegevust jätkatakse sihtasutusena.

„Nagu iga äriga, nii on ka etendusega – alguses me teeme kulutusi, siis tuleb tulu piletitest,“ selgitas Pai, kes on 12 aastat teatrit juhtinud. Tema sõnul tulevad rahalised erinevused sellest, et teater töötab sügisest kevadeni, majandusaasta aruannet tehakse jaanuarist detsembrini.

Väidetavalt on nukuteatril rahalised raskused ja teater lõpetas eelmise aasta kuni 300 000 euro suuruse kahjumiga. Võlgu ollakse Riigi Kinnisvara aktsiaseltsile ja näitlejate palkadeks küsiti abi ministeeriumilt.

„Me ei ole kasumit taotlev ettevõte, me tunnetame sotsiaalset vastutust ja soovime, et meil oleks rohkem publikut ja pileti hind oleks taskukohane,“ ütles Pai.

Küsimusele, kas ta tunneb, et tegemist võib olla tema isiku vastu suunatud rünnaku või tema ametist kangutamisega, sõnas Pai, et tema tööandja on 1. veebruarist nõukogu ja nõukogu liikmed otsustavad tema jätkamise üle.

„Kui mina olen võetud sihikuks, siis arutatakse ja ka lahkutakse, kui kellelegi tundub, et ma ei saa oma tööga hakkama,“ rääkis Pai.

Pai sõnul ei ole ta kantsleriga kordagi sõna vahetanud. Ministeeriumi rahaline toetus teatritele on tema sõnul tavaline, mingit lisaraha polevat ta küsinud, sest kõik teatrid saavad palgaraha kultuuriministeeriumist.

Pai sõnul on ta eelnevatel aastatel saanud ministeeriumist nõu ja abi, nüüd on see vastupidi. Ta avaldas lootust, et lõpuks tuleb ka teatrijuhile nõuandev kogu kokku ja aitab teatrit juhtida. „Teater on õrn ja habras süsteem, seda peab väga hästi tajuma,“ sõnas Pai. „Nukunäitlejaks ei saagi nii, et sa tuled koolist teatrisse tööle. Selleks peab veel mitu aastat õppima.“

Pai kinnitas, et Shreki proovid lähevad väga hästi ja pakkus, et nii vaimuka tekstiga koguperelugu pole varem olnud, kui märtsi viimasel päeval Nokia kontserdimajas esietenduv tükk.

Samuti kiitis ta lennusadamas 3. märtsil etenduvat lavastust „20 000 ljööd vee all“, kus antakse kõikidele inimestele kõrvaklapid ja etenduse pikkust mõõdetakse 100 meetriga. „Kui see õnnestub nii nagu me oleme mõelnud, on see tõeline elamus,“ sõnas Pai. Korraga saab lennusadamas etendust nautida 200 inimest.