„Olen koos oma heade kolleegidega Eesti nukukunsti arendamise nimel pingutanud viimased 13 aastat. Just on algamas uus etapp – meie oma suure saali ehitus, mis koos väiksemate saalide ja nukumuuseumiga kujundab kunagisest väikesest teatrist Läänemere regioonis ainulaadse nukukunsti keskuse. Kahjuks on tänase kultuuriministeeriumi juhtkonna suhtumine meie senisesse töösse tekitanud asjatu konflikti ja usalduskriisi, mis ei näi taanduvat,“ ütles Meelis Pai teatri teatel.

"Olles aru pidanud oma perekonna, sõprade ja heade inimestega, kelle arvamus mulle korda läheb, otsustan lahkuda. Teen seda eelkõige inimeste pärast, kes on end sellele teatrile ja nukukunstile pühendanud. Mida kauem tänane olukord jätkub, seda rohkem kahju saavad just nemad ning lõpptulemusena nukuteatri külastajad. Ma tänan kõiki oma kolleege, koostööpartnereid, aga eelkõige neid väikeseid ja suuri nukukunsti sõpru, kes on aidanud meie teatril tõusta Eesti üheks enimkülastatavaks etendusasutuseks.“

Meelis Pai juhtis Riiklikku Nukuteatrit alates 2000. aastast. Seoses teatri ümberkujundamisega sihtasutuseks, valis kultuuriminister Rein Lang SA NUKU asutamisotsusega 16.11.2012 sihtasutuse juhatuse liikmeks Meelis Pai. SA NUKU nõukogu sõlmis Meelis Paiga juhatuse liikme lepingu 15.02.2013.

SA Nuku töötab täna 84 töölepinguga + sadakond mittekooseisulist inimest. 2012. aastal külastas nukuteatri etendusi ja nukumuuseumit 127 712 inimest.