1. jalaväebrigaadi Tapa linnakus teenivad kaitseväelased ja töötajad said täna tutvuda Eesti ja liitlaste soomustehnikaga, sealhulgas peagi kaitseväe relvastusse jõudva jalaväe lahingumasina CV90 õppeversiooniga.

"Relvanäituse ja soomustehnika võimekuse esitluse eesmärk oli tutvustada kaitseväelastele nii brigaadi kui ka liitlaste relvastust ning ühtlasi näidata liitlastele lähemalt meie võimekusi," ütles 1. jalaväebrigaadi ülem kolonelleitnant Veiko-Vello Palm.

Linnaku lähistel asuval harjutusalal näitasid oma soomustehnikat lisaks Eesti kaitseväelastele ka liitlased Saksamaalt ja Ameerika Ühendriikidest. Erinevaid takistusi ületasid soomustransportöör Sisu XA-180, lahingsoomuki CV90 õppeversioon, jalaväe lahingumasin Bradley ning tank M1A2 Abrams. Saksa kaitseväelased demonstreerisid naastetanki kasutades, kuidas on viga saanud soomukit võimalik lahinguväljalt kiirelt ja ohutult evakueerida.

Relvanäitust külastanud ajateenijate arvates oli tegemist väga õpetliku üritusega. "Igapäevases teenistuses me enamike täna nähtud relvade ja masinatega kokku ei puutu, kuid täna saime teada, mis vahendid meie pataljoni tegevust lahinguväljal vajadusel toetada saavad," ütles
suurtükiväepataljoni ajateenija reamees Andri Annerviek.

1. jalaväebrigaad on kaitseväe peamine manööverüksus kuhu kuulub ajateenijatest formeeritud Kalevi ja Viru jalaväepataljonid ning elukutseline Scoutspataljon. Lisaks kuuluvad 1. jalaväebrigaadi koosseisu tagalapataljon, pioneeripataljon, õhutõrjepataljon,
suurtükiväepataljon, tankitõrjekompanii, staabi- ja sidekompanii ning luurekompanii.