Ürituse üks initsiaatoreid on Peeter Proos, kes wikipedia andmetel on 1983. aastal sündinud trummar, kes on mänginud punkansamblis Vennaskond. Proos toimetab veebisaiti vanglaplaneet.ee, kus ta on esitanud üleskutse tulla 15. oktoobril kell 12 Tallinna Vabaduse väljakule rahumeelsele protestiaktsioonile "Occupy Tallinn". Samuti oodatakse protestijad samal ajal Tartusse Raekoja platsil toimuvale üritusele "Occupy Tartu".

Ta kirjutab oma üleskutses, et võimurid tegutsevad vähemuse huvides, ignoreerides enamiku arvamust ning inim- ja keskonnakahjustusi, mille eest peame meie maksma. See talumatu olukord peab lõppema. Ta kutsub üles ühinema üheks hääleks, et anda poliitikutele ja finantseliidile, keda nad teenivad teada, et see on meie, inimeste otsustada, kuidas kujundada oma tulevikku.

"Me ei ole elutu kaup poliitikute ja pankurite käes, nemad ei ole meie esindajad," kirjutab Proos.

Proos ütles Delfile, et avaldusse märkisid nad osalejate arvuks kuni 500 inimest, aga ta usub, et pealtvaatajaid tuleb umbes samapalju, mis on märk sellest et eestimaalaste teadlikus on tõusnud. "Inimestele on selgeks saanud, et kodus istumine ja torisemine ei aita midagi, on aeg tegutseda," märkis ta.

Ta ütles, et ürituse reklaam levib põhiliselt sotsiaalvõrgustike kaudu ja inimeselt-inimesele ning kinnitas, et meeleavaldus on kõikide nõuete kohaselt registreeritud ning nad on mõelnud probleemidele, mis võivad tekkida.

"Põhilise rõhu oleme pannud sellele, et meeleavaldus jääks rahumeelseks ja et keegi provokatsioone korraldama ei kipuks. Selleks oleme enda hulgast välja valinud inimesed, kes toimuval silma peal hoiavad," kostis ta.

Küsimusele, mis teda isiklikult motiveerib üritust korraldama, vastas Proos, et esiteks näidata Eesti poliitilisele eliidile seda, kui palju on meie riigis inimesi, kes on teadliku nende korruptsioonist ja sellest kelle pilli järgi nad tantsivad - maailma finantseliidi ja suurpankurite pilli järgi.

Teine eesmärk on jagada inimestele informatsiooni selle kohta, kes maailmas tegelikult nööre tõmbavad. Enamus inimesi pole kuulnudki Bilderbergi grupist või Kolmepoolsest komisjonist, mis nii maailma kui ka meie riigi majanduses ja poliitikas väga suurt rolli mängivad. Inimesed ei tea, kuidas suurpankurid, nagu Rockefellerid õhust raha loovad ja seda siis lihtinimeste vastu relvana kasutavad jne jne.

Ta tunnistas siiski, et ei looda nagu see meeleavaldus midagi muudaks, aga usub, et see on millegi suure algus.

Üritus on ajendatud enam kui kuu aega tagasi New Yorgi Manhattani finantskvartali okupeerijatest, kes protestivad finantsoligarhide omavoli ja poliitikute korruptsiooni vastu. Samalaadseid meeleavaldusi korraldatakse üle maailma.

Proosi poolt toimetatav vanglaplaneet.ee käsitleb muu hulgas selliseid teemasid nagu uus maailmakord, globaalse soojenemise propaganda, legaalsed mürgid, 9/11 katastroof, Estonia katastroof jne. Neil teemadel esitatakse ametlikest seisukohtadest erinevaid teooriaid.

"Occupy Tallinn" ürituse üle võtavad iroonilises võtmes sõna LHV Panga foorumis osalejad, pakkudes välja loosungi: "Sina tahad, et ei oleks rikkaid! Mina tahan, et ei oleks vaeseid!"