Kõnesid peavad Hardo Pajula, Lisette Kampus, Olavi Ruitlane, Martin Luiga, Eerik-Niiles Kross, Jürgen Rooste, Heidy Purga, Yoko Alender, Siim Tuisk ja Ahto Lobjakas. Sõnavõttude vahel esinevad räpparid Genka, Ice, Reket, Okym, Beebilõust ja Vana Yoss, teatasid ürituse korraldajad.

Peakorraldaja Kaur Kenderi sõnul on eesmärgiks see, et meie vähesed noored ei oleks kanepi pärast kriminaalselt karistatud ja ei sureks saja kaupa iga aasta fentanüüli tõttu. "Nii surmades kui karistamises on süüdi narkopoliitika ja see on asi, mida tahame muuta,” leiab Kender.

Korraldada aidanud Siim Tuisk lisab: “Uimastitesse on pikalt suhtutud kui kriminaalsesse, mitte sotsiaalsesse probleemi, lootes jõuga probleemi lahendada. Selline lähenemine on meid viinud ummikusse, kus narkosuremus on 10 korda suurem kui Lätis ja uimastite kättesaadavus ei ole vähenenud, vaid suurenenud.” Teine aitaja, Lisette Kampus lisab omalt poolt: ”Ma ei ole näinud inimest, kelle elu oleks hävitanud taim, aga tean paljusid, kelle elu on hävitanud ebaproportsionaalne karistuspoliitika.”

Üritusele oodatakse umbes 600 inimest.