Politsei tegutses kiiresti.

26. septembril 2001. kirjutas Delfi, et Keskkriminaalpolitsei töötajad tegid kindlaks isikud, kes varastasid ühest Eestis asuvast ettevõttest surmajuhtumid põhjustanud metanooli.
Politsei pidas esmaspäeval ja teisipäeval (24.-25.09.2001) kinni kaks Pärnumaalt pärit noormeest, kes tunnistasid üles, et varastasid ööl vastu 06.09.2001 ühe firma ruumidest kümme 200-liitrist plekkvaati metanooliga. Nimetatud firma oli metanooli omandanud seaduslikult ja kasutas seda oma tegevuses. Edasi liikus metanool 15.09.2001 kinni peetud Sergei (s. 1967) kätte ja temalt omakorda aserite Telmani (s. 1961) ja Hidzrani (s. 1963) vahendusel Aleksandri (s. 1962) valdusse, kes antud koguse omakorda erinevatele isikutele edasi müümiseks.

Poliitikud reageerisid kärmelt

15. septembril 2011 kirjutas Õhtuleht, et kaastunnet Eesti rahvale ja eraldi Pärnu ohvrite peredele avaldas Soome president Tarja Halonen. Meri vastas tänukirjas, et õnnetus on valus kaotus paljudele Eesti peredele ja tervele riigile. “Iga inimese kaotus on ränk ja valus,” ütles president.
Lennart Meri korraldusel hakkas presidendi kultuurirahastu koguma raha Pärnu mürgitusohvrite perede toetuseks. Oma sissemakse tegid päeva jooksul Lennart Meri, Mart Laar, Peeter Tulviste, Indrek Neivelt, Toomas Savi, Ain Kaalep, mitme kõrgkooli rektorid, teadlased, kirjanikud, viinatootja Liviko jpt.

Fopaa

14. septembril 2001. kirjutas Delfi, et president Lennart Meri sõnul on Pärnu salaviinaohvrid oma surmas paljuski ise süüdi ning mürgiviina tõttu hukkusid rumalad ja kergemeelsed inimesed. “Ma ei tea midagi traagilist Eestis. Ma tean, et Eestis on salapiirituse tõttu ligi poolsada inimest surnud. Need on inimesed, kes on eelistanud oma kaaskodanikke petta ja osta leti alt või hõlma alt odavat viina,” ütles president.“ Ja see, et salaviina vikat lõikab kõigepealt neid, kelles on vähem kodanikutunnet, kes on rohkem rumalust, kergemeelsust, see on ju ka üks julm paratamatus,” rääkis ta. “Ma võin, ja loomulikult kristlasena tunnengi nende lastele kaasa, aga meil ei ole kunagi abi sellest, kui me tagantjärele tarkusega ühte või teist probleemi arutame.”

Viis aastat tagasi

Metanoolitragöödia viiendal aastapäeval tegi Pärnu Postimees põhjalikuma ülevaate sündmustest. 2003. aasta jaanuaris karistas Pärnu maakohus tragöödia põhjustanud Sergei Maistrižinit viieaastase vangistusega, ehkki prokurör nõudis Maistrižinile 18-aastast vangistust, sest tema hinnangul müüs mees teadlikult kaupa, mis oli joogiks kõlbmatu. Kohus kvalifitseeris siiski tahtliku tapmise süüdistuse ümber surma põhjustamiseks ettevaatamatuse tõttu. Maistrižin vabanes 2006. aasta märtsis tingimisi enne tähtaega.