„See sarnaneb Jackassi naljadega, mille eesmärgiks pole ei ajakirjanduslik eksperiment, mingite saladuste paljastamine või ühiskondliku debati algatamine, vaid lihtsalt pullitegemine,“ kommenteeris Raudsaar Delfile. „Ei saa eeldada, et Suurbritanna auditoorium teab ühe Austraalia raadiojaama formaati ja oskab vastavalt käituda.“

Raudsaare sõnul on kahetsusväärne, et haigla jäi veidi primitiivset kõnet uskuma ning et õde andis raadioeetrisse delikaatseid isikuandmeid. „Haigla oleks pidanud võimaldama medõele vallandamise asemel ajutist töölt eemaldamist ja psühholoogilist tuge.“

Meediaõppejõu hinnangul oli õe avalik häbisse jäämine juba niigi piisavalt ränk karistus.

Raudsaare sõnul ei saa välistada, et asjaolude ebasoodsa kokkulangemise tõttu võib juhtuda midagi sarnast ka Eestis. „Kuigi meil ei ole võrreldava kaalukategooriaga avaliku elu tegelasi ja mulle teadaolevalt pole praegu ka ühtegi sarnast otse-eetri libakõnesaadet,“ lisas ta.

Samas ei peaks Austraalia juhtum olema põhjenduseks ajakirjandusvabaduse piiramiseks, küll aga kaasnevad vabadusega alati kohustused ning antud juhul pole saatejuhid andnud endale aru oma teo võimalikest tagajärgedest. „Ootame ära, millise karistuse naljamehed saavad,“ sõnas ta.

Praeguseks on kogu saade eetrist maha võetud, ent kuuldavasti mitte eeskätt raadiojaama initsiatiivil, vaid seetõttu, et see Austraalia raadiojaam hakkas kaotama reklaamiandjaid, kes pidasid saadet ebaeetiliseks, lisas Raudsaar. Ta märkis, et Suurbritannia kuninganna on kuninganna ka Austraaliale.

Kaks Austraalia raadiotöötajat helistasid läinud nädalal Londoni haiglasse, esitlesid end kuninganna Elizabeth II ja tema abikaasa prints Philipina ning veensid telefoni vastu võtnud õde, et ta annaks infot hiljuti rasedaks jäänud kuningliku perekonna liikme Cambridge'i hertsoginna Kate Middletoni kohta.

Haiglatöötaja ei saanud pettusest aru ning andis helistajatele info välja. Hiljem tipnes see haiglaõe enesetapuga. Kuigi uurimine alles käib, pole väga suurt põhjust kahelda, et naise enesetapu põhjustas just see tüngakõne.