Mati Raidma sõnul on saadud pakkumine tõsine väljakutse. “Kindlasti annab see mulle võimaluse rakendada seni rahvusvahelisel tasandil, aga kindlasti ka Eestimaal erinevate suurõnnetuste tagajärgede likvideerimist juhtides omandatud kogemusi ning teadmisi meie riigi hüvanguks tunduvalt tõhusamalt, kui senine ametikoht seda võimaldanud on,” märkis Raidma.

Mati Raidma alustas tegevust tuletõrjesüsteemis 1986. aastal, mil ta asus tööle Pärnu maakonna Tuletõrjes tuletõrje järelevalve inspektorina. Aastatel 1986–1992 töötas ta erinevatel ametikohtadel nii tuletõrje järelevalves kui ka operatiivtööl ning oli aastatel 1991– 1992 Pärnu linna ja maakonna tuletõrjepealik.

1989.a asus Raidma õppima Moskva Kõrgemasse Tuletõrje Tehnilisse Kooli, mille lõpetas kaugõppes 1993. a tuletõrjeinsenerina. 1992. aastal võttis ta vastu Päästeameti peadirektori asetäitja ametikoha ning aastal 2001 alustas tööd peadirektorina.

Mati Raidma on Eesti Päästemeeskonna (EDRT) üks asutajaid ja eestvedajaid ning kuulub ka ÜRO juures tegutsevasse rahvusvaheliste kriiside koordineerimis-ja hindamismeeskonda (UNDAC).

Selle aasta algusest kuulub ta ÜRO hädaolukordade keskfondi (CERF) nõukokku.

Pärast kohtumist peaministriga esitas Raidma siseminister Kalle Laanetile avalduse päästeameti peadirektori ametikohalt tagasiastumiseks. Raidma näeb ameti peadirektori kohusetäitjana Ain Karafini.

Ain Karafin on päästevaldkonnas töötanud aastast 1982, Päästeameti peadirektori asetäitja ametis on ta olnud viimased kuus aastat.