"Sellel hetkel, kui mäsuks läks, seisin parlamendi ees Konstitutsiooniväljakul ja vaatasin märulipolitseid ja elu on mulle õpetanud, et kui kui näed elanikke maskides ja varjatud näoga, siis tuleb hakata eemale minema," rääkis Past Delfile.

"Järsku olid ümberringi gaasimaskides ja nägu varjata üritanud inimesed, olukord tekkis minutitega. Politsei pani ümber palee suures osas tänavad kinni. Tahtsime eemale seal jalutada, kuid ei saanud," kirjeldas Past.

"Silmad kipitavad siiani, sest arvasin, et need, mida politsei kasutas, olid suitsupommid," rääkis eestlane ärevast olukorrast Delfile. Siiski luges ta hiljem, et tegemist oli pisargaasiga.

Ka pommid, mida protestijad kasutasid, tundusid Pastile alguses lihtsate paugupommidena. "Aga need olid ka vist ikkagi Molotovi kokteilid olnud," rääkis Past.

"Selgelt protest ise oli alguses pikk rahumeelne marss koos erinevate vasakpoolsete lippudega. Nägime sirpi ja vasarat ning ka mu reisikaaslast üritati värvata kommunistide hulka," rääkis Past ja lisas naljatledes, et viimane siiski vedu ei võtnud. "Aga jah, ega see üks hetk ei olnud just kõige meeldivam ja oli äärmiselt adrenaliinirikas," lisas Past.

Rääkides Ateena igapäevaelust, siis ei paista Pasti sõnul välja erilist kasinust ja rahutust. "On olnud selline lootusrikas nädal ja pangad avatakse ilmselt homme-ülehomme. Järjekordi ei ole näinud. Ilmselt on neid olnud, aga ei ole lihtsalt sattunud peale. Kaardimaksega pole probleemi olnud," kirjeldas Past.

Kuigi olukord oli eestlaste jaoks adrenaliinirikas, siis Pasti sõnul kavatsevad nad Kreekasse siiski edasi jääda. "Eks näis, mis homne päev siin toob," arvas Past lootusrikkalt.

Välismeedia teatel oli Kreeka parlamendihoone juures enne olulist hääletust toimumas protestijate ja politsei vahelised kokkupõrked.

Reutersi teatel viskasid protestijad parlamendihoone juures politsei suunas süütepudeleid, politsei vastas pisargaasiga.

AP teatel on toimumas mitmeid kokkupõrkeid. Ohvritest seni teateid ei ole. Politsei on viimaste teadete kohaselt kinni pidanud kuni 50 inimest.