"Mina võitlen lõpuni, et jääda sellele kohale. Olukord on raske, sest meie inimesed, meie juhatuse liikmed pole olnud kunagi sellise meediasurve all," ütles Repinski Maalehele antud intervjuus, vastates küsimusele, kas ministriks jäämiseks ei ole juba küllalt palju probleeme.

"On ka neid, kes ütlevad, et see on meie jaoks test — kas saame hakkama? Keskerakond ei tohi mingil juhul uuesti sattuda opositsiooni, see oleks lõpp, sealt oleks võimatu tagasi tulla," leidis Repinski.

"Kui ma sain selle koha, siis ma teadsin, et see on vastutusrikas koht ja ma tahan palju asju ära teha, aga kui hakkasin asjadesse süvenema, siis nägin, et teha on võimalik isegi rohkem, kui ma lootsin," sõnas maaeluminister.

Küsimusele, kas kõikide probleemide valguses pole Repinskil palutud tagasi astuda, vastas ta, et ei ole. "Seda pole keegi öelnud. Inimesed julgustavad, põllumehed samuti. Ma saan aru, et tõesti on palju neid, kelle meelest peaksin tagasi astuma, aga fakt on ka see, et on palju neid, kelle meelest ei peaks."

Siiski oli peaminister Jüri Ratas pettunud ning ütles nii intervjuus Eesti Päevalehele kui oma avalduses kogu meediale, et valitsuse muud tööd ei märgata ning tants käib ainult ümber Repinski.

"Reede oli minu jaoks väga negatiivne. Esiteks tuli uudis, et Keskerakonna toetus on langenud ja siis tuli minu uudis. Ma arvan, et need kaks uudist läksid peaministri peas kokku, ent mina neid ei seosta," kommenteeris Repinski Ratase avaldust.

Repinski usub, et Jüri Ratasel jagub närvi teda ametisse jätta. "Kui ta praegu annab alla, siis ta jääbki alla andma."

Repinski jättis otseselt vastamata küsimusele, kas ta ei tunne, et ta kahjustab kogu valitsuse mainet. "Pigem on nii, et praegu tuuaksegi negatiivseid asju välja ja me peame selle üle elama. Kui põllumehed näevad, et positiivsed muutused tulevad, siis on need kõigile kasuks ja kõik on lõpuks rõõmsad," leidis Repinski.

Avalikuks tulnud Repinski probleemid

Keskerakondlasest maaeluministrit Martin Repinskit on esimesest tööpäevast alates saatnud kitsefarmi skandaal.

Repinskit on kiiruseületamise eest korduvalt väärteo korras karistatud. Samuti on ta saanud väärteo korras karistada ka teiste liiklusrikkumiste eest.

Maaeluminister on Ida-Viru maakohtult saanud alaealisena kelmuse katse eest tingimisi vanglakaristuse. Repinski sõnul on tal juhtunu pärast siiralt kahju.