"Reformierakondlasel Urmas Sutropil on loomulikult õigus mind mitte sallida, kuid kindlasti ei anna see talle õigust minu kohta avalikkuses esitada valeväiteid ning mind laimata,” ütles Repinski erakonna pressiesindaja vahendusel.

“Ma ei ole “Hollandi piimast ja muust kraamist kokku seganud eriti mahedat Eestimaist ökojuustu”, nagu Sutrop väidab. Olen seda juba sada korda kinnitanud ning võin veel tuhat korda kinnitada, et pole müünud välismaist kaupa Eesti toodangu sildi all.

Eriti solvav on aga väide, et pooldan küüditamist. Küüditamine oli tõeline tragöödia, mis ei tohi kunagi korduda ning loomulikult mõistan selle hukka. Juhul kui oleksin mainitud avalduse hääletuse ajal viibinud Riigikogus, oleksin ka selle poolt hääletanud. Olen seda juba korduvalt ka avalikkuses välja öelnud, nii eesti- kui ka venekeelses meedias” rõhutas Repinski.

“Ootan Urmas Sutropilt vabandust ning valeväidete ümberlükkamist. Urmas Sutrop ei ole kindlasti mõjukas poliitik või kaalukas arvamusliider, kuid ka see ei vabasta teda kohustusest oma avalikes sõnavõttudes faktitäpne olla,” ütles Martin Repinski.

Reformierakondlane Urmas Sutrop kirjutas oma arvamusloos muuhulgas Repinski kohta ka järgmist:

"Lisaks arvab ta, et ega see maaeluministeeriumi nimi ikka õige asi ole, vaja oleks põllumajanduse ministeeriumi. Aga muidu on ta ikka igati väärikas põllumajanduse ja maaelu minister. Pooldab maaelanikkonna küüditamist, kuna ei kirjutanud alla avaldusele „75 aastat juuniküüditamisest“. See näitab tema iseseisva mõtlemise ja otsustamise võimet. Ülikoolis seda ei õpita."

Sutrop ütles peale Repinski avalikku vabandusenõuet järgmist:

"Väga austatud härra Martin Repinski, olen Teie ees valmis igati vabandama, kui näitate, et olete tõeline härrasmees, ja astute maaeluministri ametist tagasi."