Kukk jäi tagasihoidlikule seisukohale hoolimata sellest, et Reformierakond tõusis parlamendierakondadest teisele kohale, saavutades 24-protsendilise toetuse.

Detsembris oli Reformierakonna seis nutune: peaministri erakond oli 19-protsendilise toetusega neljandal kohal, nüüd on aga vahe Keskerakonnaga kahanenud vaid ühele protsendile. Kui Keskerakond juhtis detsembris 32 protsendiga, siis nüüd on nende toetus langenud 25 protsendile.

"Ma ei teeks väga kaugeleulatuvaid järeldusi. Küll aga on mul hea meel selle üle, et viimased Eurobaromeetri küsitlused näitavad riigi institutsioonidele, näiteks valitsusele ja riigikogule positiivseid toetusnäitajaid, sellal kui Euroopa riikide samad näitajad on valdavalt viimase kümne aasta madalaimad," kommenteeris ta.

Ta lisas, et erakond kavatseb lihtsalt ajada oma poliitikat ja täita valijatele antud lubadusi. "Me ei tee seda tööd reitingunumbrite nimel, seetõttu ma ei teeks ka sellistest lühiajalistest kõikumistest kaugeleulatuvaid järeldusi, ehkki peab möönma, et küsitlustulemused teatavaid trende näitavad," ütles Kukk.

Ehkki Isamaa ja Res Publica Liit jäi neljandale kohale, kasvas ka nende toetus: jaanuaris oli IRL-il toetajaid 22 protsenti, kuu varem aga 20 protsenti.

Kolmandale kohale jäid sotsiaaldemokraadid 23 protsendi suuruse toetusega.