Peep Aru on olnud Viljandi aselinnapea aastatel 1993–1996, Viljandi abimaavanem 1989–1993 ning Viljandi linnapea 1999–2003 ja 2005–2007. Ta oli regionaalminister Mart Siimanni valitsuses aastatel 1997–1999. Aru oli X riigikogu koosseisu liige aastatel 2003–2005, XI riigikogu liige 2007–2011 ja XII riigikogu koosseisu liige. Möödunud riigikogu koosseisus oli Peep Aru riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni esimees. Peep Aru on fraktsioonikaaslaste seas silma jäänud ka sellega, et oli üks reformierakondlastest, kes hääletas kooseluseaduse vastu.

Aru pidi riigikogu X koosseisust lahkuma ebasobiva käitumise pärast. Nimelt tähistasid riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liikmed 11. aprillil 2005 kohvikus Võitlev Sõna Reformierakonna valitsusse jäämist ning Res Publica äraostmatute üle parda viskamist. Tüli tekkis sellest, et kui baari sulgema hakati, keeldusid mehed arvet maksmast. Kohalekutsustud turvapatrull tuvastas Arul ja Teinil tugeva joobe. Purupurjus Aru ja Tein ähvardasid nii politseid kui ka turvatöötajaid järgmisest päevast töötuks jäämisega. Muu hulgas skandeerisid mehed kooris "Antropovit! Antropovit!". Robert Antropov oli nimelt tollane politseijuht, kelle appikutsumisega lootsid poliitikud ilmselt vahi alt pääseda.

Järgmine päev oli kahele mehele kurb päev: Peep Aru ja Toomas Tein pidid kainestumajast vabanedes loobuma riigikogu liikme kohtadest. Valijad ei lasknud end skandaalist heidutada ning Aru valiti ka riigikogu XI ja XII koosseisu. 2015. aasta riigikogu valimistel jäi Aru napilt riigikogust välja, kuid seoses Martin Kuke lahkumisega on tal juba homme võimalus alustada tööd riigikogu XIII koosseisus.

Reformierakonna endine peasekretär ja erakonna parlamendifraktsiooni aseesimees Martin Kukk teatas, et lahkub riigikogust ja alustab sügisel erasektoris kommunikatsiooniga tegeleva ettevõtte käivitamist.

“Vedasin mitu perioodi peasekretärina erakonna tiimi, mis on minu hinnangul vaieldamatult Eesti parim - oleme parlamendivalimised võitnud viimasel kolmel korral - ning ühel hetkel tundsin, et tahaksin proovida ka mõnes teises valdkonnas end realiseerida,” ütles Kukk teisipäeval rahvusringhäälingule antud usutluses.

Kukk ütles, et jääb küll Reformierakonna liikmeks, kuid lahkub aktiivsest poliitikast ning ei osale edaspidi poliitilistes otsustusprotsessides.