Alljärgnevalt avaldame Martin Helme Facebooki postitatud avalduse täismahus:

Head erakonnakaaslased ja sõbrad,

Meie fraktsiooni liikme lähiminevikust on viimastel päevadel ilmsiks tulnud tõsiasju, mis seab löögi alla kogu Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna usaldusväärsuse. On vahe, kas meid rünnatakse poliitiliselt, nagu vahetult pärast valimisi, või on tegemist erakonna liikme ebaeetilise ja ebaseadusliku käitumisega.

Me ei saa juhtunule läbi sõrmede vaadata ja enesele sisendada, et see on vaid poliitiliste konkurentide ja meedia pahatahtlik rünnak. Tõsi, Toompea on täis poliitikuid, kes on korda saatnud mitu korda tõsisemaid väär- ja kuritegusid ja tegutsevad poliitikas külma kõhuga edasi. Ent meie erakond on endale kehtestanud teised standardid. Meie erakonna poliitikud peavad olema rahvale eeskujuks.

Andsime sellise lubaduse valimistel. Ainult seda hoides saame muuta Eesti poliitilist kultuuri. Asi ei ole mitte selles, et minul või kellelgi teisel oleks närvid üles öelnud ja me laseks emotsioonide pinnal meedial endale ette kirjutada midagi. Asi on selles, millise hinnangu me anname ebaeetilisele käitumisele ja kas me oma lubadust väärikalt käituda tegelikult ka täidame.

Me ei saa endale lubada, et ühe fraktsiooniliikme küsimusi tekitav minevik seab kahtluse alla kogu partei usaldusväärsuse. Ühtlasi on see parim viis päästa pideva meediapeksu alt ka Jaak ise, kuna võime kindlad olla, et teema ei vaibu Konservatiivse Rahvaerakonna riigikogu liikme puhul niipea, erakonna tavaliikme puhul kaob aga üleöö päevakorrast.

Sellest tulenevalt teen Jaak Madisonile ettepaneku taandada end riigikogust.

Teie

Martin