"Pole kahtlust, et eestlased joovad liiga palju ja alkoholi pruukimist tuleks vähendada. Ka meie erakond pooldab alkoholi kättesaadavuse mõistlikku piiramist. Samas on sotside käsu ja keelu poliitika selle saavutamisel mitte ainult ebatõhus, vaid näitab, et iga sotsi põues põksub surematult väike Fidel Castro, kes soovib inimesi käsu korras panna marsisammu astuma," lausus Helme.

"Meie erakond toetab alkoholireklaami piiramist, samas terve hulk mõistlikke piirangud juba kehtib, nii teles, trükimeedias kui ka tänavareklaamis. Edasise tulemuse saavutamiseks tuleb rohkem rõhku pöörata hoiakute kujundamisele ja eriti noorte puhul tervisliku vaba aja veetmise võimaluste pakkumisele," kommenteeris Helme sarnaselt opositsiooni Reformierakonnaga.

"Kõige selgemini paljastab sotside inimvaenuliku pale nende idee keelata degustatsioonid poodides ja happy hour pubides. See näitab, et Ossinovski ja teiste härrassotside jaoks koosneb ühiskond lollidest lammastest, kes vajavad igal sammul karjatamist. Sotsid jutlustavad isikuvabadusi, aga tegelikkuses soovivad inimeste igapäevaelu üksikasju normeerida," sõnas Helme.

Konservatiivid tahavad Helme sõnul aga ühiskonda, kus valitsus usaldab oma inimesi ja kodanik on piisavalt tark, et teha ise oma valikuid ning kanda nende eest ka vastutust. "Kultuurset napsivõtmist on võimalik saavutada rahvast harides ja ennetustööd tehes. Riik peab tegelema oma kodanike harimise, mitte ahistamisega," lisas Helme.

Skeem EKRE kontoris