Tartu volikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees Gea Kangilaski ütles Delfile, et Hallik saatis täna fraktsiooni koordinaatorile teate, milles avaldas soovi volikogu liikme volitused kolmeks kuuks peatada ja fraktsioon edastas selle volikogu kantseleile.

Kas Hallik peaks sotside fraktsioonist sootuks lahkuma, seda fraktsioon Kangilaski sõnul alles kavatseb arutada. "Kuna me ei ole ei tema selgitusi kuulnud ega tea rohkem, kui ajakirjanduse vahendusel, siis ma ei oska seda kommenteerida, aga kolm kuud on selleks kindlasti piisav aeg, vaadata ja otsustada, mis edasi saab," sõnas Kangilaski.

TÜ lõpetas täna täna päevapealt töölepingu ülikooli raamatukogu direktori Martin Hallikuga, tuues põhjuseks usalduse kaotuse ebaväärika käitumise tõttu.

TÜ kommunikatsioonijuht Kristina Kurm ütles, et ülikoolil pole võimalik lähemalt kommenteerida, milles Halliku ebaväärikas käitumine seisnes.

Raamatukogu direktori kohusetäitjaks määrati arendusdirektor Liis Lembinen, kes sellel kohal ka varasemalt töötanud on ja raamatukogu töös Halliku lahkumine häireid ei tekita.