2012. aasta septembris ilmus Eesti Päevalehes intervjuu Märt Vooglaiuga, kes kurjustas, et Viimsi vallas üritatakse hankeid endiselt omameestele suunata. Muu hulgas leidis Vooglaid, et enamik justiitsministeeriumi kodulehel kirjeldatud korruptsiooniliike on esindatud ka Viimsi vallas. Viimsi toonased vallajuhid teatasid vastukaaluks Vooglaiu väidetele, et tal ja Reformierakonna suurrahastajatel endil on Viimsis suured ärihuvid.

Enne 2013. oktoobris toimunud kohalike omavalitsuste valimisi ütles Märt Vooglaid ERRile, et Viimsisse planeeritavate korterelamute ja Muuga sadama laienemise projektid tuleks peatada, sest vallaelanike arvu kasv pole praeguste viimsilaste huvides.

„Viimsi võiks olla meie arvates esimene Eesti omavalitsus, mis peaks hakkama seadma piiri oma elanike arvule,“ ütles Vooglaid Reformierakonna valimisprogrammi tutvustavas pöördumises. „Viimsi vallas tehtud planeeringud, mis teadupärast on toonud siia ehitusmahtu, uusi elamuid ja uusi inimesi, aga seda on tehtud täiesti tasakaalustamatult. Selle kinnituseks on see, et koolimaja on ülerahvastatud, lasteaiakohtadest on puudu ja spordirajatisteks ei ole raha,“ rääkis Vooglaid.

„Tegelikult on meie sõnum see, et ühtegi massplaneerimist ei saa teha tänase elaniku elaniku elukvaliteedi langemise arvelt,“ lisas Vooglaid, kelle hinnangul polnud vallal toona piisavalt ressursse inimesi juurde toovate projektide ettevõtmiseks.

2015. aasta aprillis rääkis aga Viimsi vallavanem Jan Trei (IRL), kellele opositsioon oli umbusaldust avaldanud, et tema hinnangul on umbusalduse algatamine järjekordne võimu pööramise katse Viimsis, mille eesmärk on kinnisvaraärimehe Märt Vooglaiu ärihuvid, mis eelneval aastal võimuvahetusega tagasilöögi olevat saanud.

Nii et ühelt poolt tahaks Vooglaid, et Viimsis massplaneerimist ei toimuks, ja teiselt plaanib tema abikaasale kuuluv firma Viimsi poolsaare ühe viimastest looduslikest randadest täis ehitada.