"Tulenevalt sellest, et eile said meie erakonna peasekretär, juhatuse ning riigikogu liige Priit Toobal ja erakonna juhatuse ning riigikogu liige Ester Tuiksoo kaitsepolitseiametilt kahtlustuse korruptsioonikuriteos teen ettepaneku erakonna juhatusele ja volikogu esimehele kutsuda kokku erakonna volikogu istung," leiab Mart Viisitamm.

"Olukord, kus on meie erakonna büroo on läbiotsitud ninga kaks erakonna juhtpoliitikut on saanud kuriteokahtlustuse, on piisavalt tõsine, et seda arutada erakonna volikogu tasemel ning kindlasti sealt edasi ka erakonna piirkondades," sõnas Viisitamm. 

Viisitam lisas,et "olles ise alles hiljuti väljunud edukalt kolme ja poole aastasest vaidlusest kaitsepolitsei ja prokuratuuriga tahaksin eelkõige Priitu ja Estrit mõista, mitte hukkamõista, selleks aga on äärmiselt vajalik mõlema kahtlustatavate selgituste kuulamine erakonna volikogus. Tänaseks meieni jõudnud informatsiooni põhjal on kahtlustuses küllaltki palju küsitavad aspekte. Kas tõesti tahab prokuratuur jälle inimesed viisakuse ja mõtlemise eest kohtu alla saata?"

Viisitamm toetab ka erakonna volikogu liikme Andres Ellamaa eelmise volikogu istungi eel esitatud ettepanekut, et päevakorra punkti arutelu juures peaks volikogu liikmetel olema õigus nii Priit Toobalile kui ka Ester Tuiksoole küsimusi esitada kui ka sõnavõttudega esineda.