Mart Soidro kirjutab tänases Meie Maa lehes, et on nördinud välisministri nõuniku vastusest Õhtulehe küsimusele: millise signaali tahtis presidendikandidaat Marina Kaljurand avalikkusele anda osaledes kohtus süüdimõistetu hotelli avamisel. Nõunik oli vastanud, et Kaljurand esines Tartus konverentsil ja kuna ta oli koos abikaasaga kutsutud samal päeval ka Lydia hotelli avamisele, siis otsustasid nad ürituselt läbi käia.

Soidro leiab, et paraku polnud see lihtsalt läbikäimine viidates viimases Kroonikas ilmunud suurele fotole, mille allkirjas seisab: “LÄHME SÕIDAME! Üritusele lisasid pidulikkust uunikumid Neinar Seli autokollektsioonist, neist ühega viis ta väikesele ringsõidule välisministri ja presidendikandidaadi Marina Kaljuranna ning tema abikaasa, kirjastuse Koolibri direktori Kalle Kaljuranna.”

Soidro tunnistab, et seda pilti vaadates meenusid talle juristiharidusega välisministri pateetilised väljaütlemised Euroopa ühistest väärtustest. "Milliseid ühiseid väärtusi naerusuine Kaljurand autoroolis oleva Seliga sel hetkel jagab? Prokuratuur ja kohus on ühed mõttetud asutused? Või tegi Kaljurannale fotol nalja hoopis see, et Seli ei saanud riigikogu Tallinna Sadama uurimiskomisjoni ette tulla "vanaemaga sõlmitud kihlveo tõttu, mis keelab tal üle riigikogu läve astuda." See ei ole naljakas, proua välisminister!" kirjutab loo autor.