Raudsaar leidis kaheksaleheküljelisest väljaandest ühe erandi Nikoloai Pirogovi 205. sünniaastapäevale pühendatud artikli näol. "Isegi nupud oli samateemalised ehk mulle tuleb meelde sketš, mis oli aastal 2004 "Ärapanijas", kus analüüsiti Talllinna tehnikaülikooli infolehte ja leiti igalt lehelt rektor Keevalliku pilt ja kokku loeti umbes 8 pilti," tõi ajakirjandusõppejõud näite.

Raudsaare sõnul ei ole tänase Kesknädala puhul ajakirjanduseetikast midagi rääkida. "See on nagu uus tase. Ma arvan, et tegemist on sellise väärtusliku materjaliga, mis võiks leida auväärse koha õppematerjalina igaühe riiulis, kes vähegi tahab tegeleda demagoogia ja manipuleerimisega. Ma olen piisavalt vana, et mäletada nõukogude aega, nii et selles numbris on segunenud nõukogude aja ajakirjanik-propagandisti käsitöövõtete paremik tänapäevaste lisadega."

Eesti Ajalehtede Liidu tegevdirektor tõi tänapäevaste lisadena välja Telegram.ee lehe, mis kujutab endast müüdiloomet. "Müüt on müüt, seda ei ole vaja ratsionaalsete argumentidega põhjendada. Ja need, kes müüte ei usu, näiteks seda, et meid valitsevad reptiilid, ei ole lihtsalt valgustatud. Seal on selline arusaam, et kuna ei jäänud Pentagoni seina selline lennukiprofiil, nagu lennukit vaadates on tiibade siruulatus, või nagu multifilmides on, et keegi jookseb läbi seina ja tema figuur jääb täpselt nagu läbi seina minnes nähtavale, et siis järelikult oli kõik vandenõu ja pommiplahvatus," tõi Raudsaar paralleeli Kesknädala lugude väidetega.

Savisaare toetajatel on ilmselt suur mure, kuna Kesknädalas on välja toodud - nagu kunagi ütles üks teine poliitik - vanad vankrid. "Kõik, mis vähegi võimaik, on mängu pandud," ütles Raudsaar.

Tema hinnangul pole Kesknädal varem sellises kontsentratsioonis asju kajastanud. "Mis muudab selle erakordseks, on see, et seda kõike on rohkem ja seda kõike on vängemalt ehk teisisõnu muidu oli alati nii, et mingi osa lehest oli täitsa normaalne ja mingi osa selline, et saad aru, et see on parteiajakirjandus," selgitas Raudsaar. "Võibki olla erinevaid seisukohti, et meil on ju arvamus- ja sõnavabadus, võib olla ka eraldivõetuna niisuguseid artikleid, nagu mõned seal on. Siin on pandud ikkagi kõik ühte väravasse," viitas Raudsaar Savisaare ainuisikulisele kampaaniale erakonna lehes.

Ajakirjandusõppejõu sõnul ei tee inimesest lähtuva argumendi kasutamine au ei toimetusele ega konkreetsetele autoritele. "Demagoogiavõtetes on see nimega argumentum ad hominem ehk inimesest lähtuv argument, ehk tuuakse välja mingi inimese (Kadri Simson - toim) isikuomadused ja öeldakse, et sellepärast ta ei kõlba." Savisaare puhul tõi Raudsaar välja müüdiloome, kuidas endine linnapea on päästja.

Eraldi tõstis Raudsaar esile Kesknädala esiküljel asuvas artiklis olevat lõiku: "Edgar Savisaare isikuomadustele, mille tõttu olevat temaga võimatu koostööd teha. Millistele omadustele küll? Linnapea Edgar Savisaar viibis, nagu teame, raske haiguse tõttu kaua tööst eemal. Seda, millise innu ja kohusetundega töötas Tallinna linnajuhtide meeskond sel ajal, nägime ja kuulsime kõik. Järelikult peaks vihjajad kriitilised olema omaenda isikuomaduste suhtes," kirjutati Kesknädalas.

Raudsaar selgitas, et sellest lõigust näeme, kuidas Aristotelese argumentatsiooniring ei ole sulgunud. "Kõigepealt me toome välja mingisuguse väite, tõestame seda argumentide abil ja siis saab sellest alles tees," selgitas ta argumentatsiooniringi loogikat. "Aga antud juhul käib jutt Savisaare isikuomadustest, siis tulevad järsku need linnavalitsuse liikmed ja sellest tuleneb mingil kummalisel moel artikli autori järeldus, aga see järeldus ei ole kuidagimoodi argumentidega toetatud. See on selline hästi hea koht, kus on näha nõrka argumentatsiooni. Kriitikale isikuomaduste osas vastatakse teiste isikute isikuomadustega," lausus ta.

Samas tõdes Raudsaar, et positiivsed isikuomadused ei vajagi ilmselt auditooriumi jaoks erilist selgitamist ja samuti ei loe tema ja terve Eesti meedia arvamuse avaldamine mitte midagi, kuna ei loeta neid, kes on vastu, vaid loetakse neid, kes on poolt ja loetakse kongressil. "See leht läheb erakonnaliikmetele, nii et selles kontekstis tuleb selle mõjuga arvestada ja ma arvan, et see mõju on olemas ja see mõju on märkimisväärne, kuna tegemist on väga tihti ka vanade inimestega, kes seda loevad," märkis Raudsaar.