"Kellegi eristamine rahvuse põhjal pole mõistlik, esmane on ikka inimese erialalised oskused ja teadmised," kommenteeris Nutt Olari Taali LP-s avaldatud seisukohta, et võõrtööjõudu võiks tuua pigem Ukrainast, kui Aafrikast.

Nuti sõnul ei ole hetkel küsimus massilise tööjõu Eestisse toomises, vaid selles, kuidas soodustada väikese grupi tippspetsialistide ja teadlaste Eestisse asumist.

"Eesti majanduse ja ühiskonna arengut pidurdab, et välismaalasest tippspetsialistile või teadlasele on elamisloa taotlemine bürokraatlik ja aeganõudev. Seetõttu on Eesti riik kaotanud kõrge lisandväärtusega töökäsi ja teadlaseid, kelle töö Eesti ettevõtetes või teadusasutustes tõstaks riigi konkurentsivõimet," ütles Nutt.

Arenenud riikides on Nuti sõnul laialt levinud praktika, et luuakse soodustingimused tippspetsialistidele ja investoritele elamislubade taotlemisel.

Olari Taal ütles 1. juuni LP-s, et Eestil tuleb hakata võõrtöölisi sisse tooma Venemaalt, Ukrainast, Valgevenest või Moldovast. "See on igal juhul parem, kui et 30 aasta pärast põletavad pigid meil autosid. Tuleb lihtsustada sisserännet ja panna sõel ette. Näiteks selline sõelaauk: kuni 30-aastane, kõrgharidusega või oskustööline," ütles Taal.