"Oranži revolutsiooniga on paralleel demokraatide ja autokraatide vastasseisul ning massilistel meeleavaldustel," kommenteeris Nutt Delfile. "Kui sel ajal kasvasid meeleavaldused revolutsiooniks, siis täna me veel ei tea, millega see lõpeb."

Nuti sõnul on erinevuseks aga tõik, et Oranži revolutsiooni käivitas kahtlus valimistulemuste võltsimises, mistõttu Janukovitši presidendivõimu peeti mittelegitiimseks.

"Nüüd ei saa Janukovitši legitiimsust presidendina kahtluse alla seada, kuid tema otsus jätta Assotsiatsioonileping sõlmimata on mitme aasta raske töö hülgamine ja ilmselgelt tajuvad paljud ukrainlased seda tüssamisena," kõneles Nutt.

Neid, kes näeksid Ukraina iseseisvuse lõppu Vene tankide roomikute all, on tema sõnul Ukrainas ikka olnud.

"Loodetavasti asi nii kaugele ei lähe, kuid kui meeleavaldused kasvavad vägivaldseteks kokkupõrgeteks, saab Ukraina väga tõsiste tagasilöökide osaliseks," lisas Nutt.

Seoses massiliste protestiaktsioonidega Kiievis tuuakse linna avaliku korra tagamiseks lisajõude. Sevastoopoli linnanõukogu liige Sergei Smoljaninov kutsus üles tooma Ukrainasse sisse Vene väed.