"Meil on olukord märgatavalt parem kui mitmetes saatusekaaslastes riikides, ent see teadmine ei tohi panna silmi sulgema probleemide ees," ütles Nutt Delfile.

Nuti sõnul annab täna Tallinna ülikoolis esitletud uuring "Populism Baltikumis" väga hea võrdluse Eesti, Läti ja Leedu erakondlikust süsteemist ja nendes esinevatest probleemidest.

"Minu jaoks üllatusi ei olnud, kuna nende riikide poliitikat jälgides ilmneb selgesti, et demokraatia on Eestis Balti riikidest kõige stabiilsem ja probleeme kõige vähem," kommenteeris Nutt. "Me ei tohiks kergekäeliselt seda maha mängida."

Kui populismi vaadelda uuringus antud kriteeriumist lähtudes, et tegemist on protestivormiga, siis on uuringu järeldused adekvaatsed.

Teisalt vaatleb avalikkus populismi mõneti laiemalt ja mitte ainult kui protesti, vaid ka kui katteta lubaduste jagamist, märkis Nutt. "Viimast harrastavad aga sageli ka võimulolijad ja selles valguses ei ole pilt nii ilus, kui uuringust paistab," ütles Nutt.

Eesti on kõige stabiilsema ja Läti kõige ebastabiilsema parteisüsteemiga riik Kesk- ja Ida-Euroopas, tõdesid uuringu koostajad.