Meri tõi välja haldusreformi, mis on väga vajalik, kuid ei ole seni idanenud ega mädanenud.

"Presidendi kõne oli väga konkreetne, kes tahab, saab sellest teha tulevikuks häid järeldusi," lausus Meri. President peatus oma kõnes inimese tervisel, haridusel ja riigi julgeolekul, mis Meri sõnul sisaldab alati ka kodaniku julgeolekut.

"Eesti poliitikas on aeg, kus asjad on natuke kinni jooksnud," möönis Meri. "Mingisugust lahendust on vaja ja kui riigipea ei tunnetaks seda, siis oleks ta kehv. Kuidas see realiseerub on teine asi, aga vajadus on olemas."

Kui võimuloleva valitsusega midagi juhtub, siis tuleb Meri sõnul tööle panna valitsus uues kuues. Teiselt poolt jälle kehtivad Eestis seadused ja presidendil on peaministri tagasiastumise korral õigus pöörduda kõigi poliitiliste jõudude poole.

Meri pidas võimalikuks, et praegune koalitsioon jätkab, kui nad suudavad kokku leppida Eesti riigi, mitte oma erakonna huvides. „Kui see ei õnnestu, siis tuleb teisi kombinatsioone leida,“ rääkis Meri.

Meri hinnangul oleks sotsidel keeruline minna aasta enne valimisi koalitsiooni, kus on teada, et koalitsiooni üks osapool harrastab arrogantset käitumist.

Reformierakond on Meri hinnangul oma tähendust Eesti ühiskonnas maha mänginud. "Reformierakond on lahustunud ja lahjendanud iseennast, nende selge mõtteline positsioon Eesti ühiskonnas on üsna nõrk praegu," sõnas Meri.