Tallinna volikogu opositsioon avaldas linnapea Taavi Aasale mais umbusaldust, sest linn ei astunud reaalseid samme korruptsiooni vastu võitlemiseks. Kõiki Tallinnas avastatud korruptsioonijuhtumeid ühendab linnapealt heakskiidu saanud ringkäendus, puudulikud sõltumatud kontrollmehhanismid ja tööjõupoliitika, mis eelistab erakondliku kuuluvust asjatundlikkusele.

Umbusaldusele järgnenud kuudel väitis linnapea, et linn astub samme korruptsiooni vastu võitlemiseks. Enno Tamm astus TLT AS-i juhi kohalt tagasi. Linn avas korruptsioonitelefoni ja koostöös Soraineni advokaadibürooga asuti välja töötama korruptsioonivastast strateegiat.

Tänaseks päevaks on selge, et see kõik oli üks ilus näitemäng. Isamaa fraktsiooni poolt tehtud ettepanekud korruptsioonivastaste meetmete rakendamiseks 2018. aasta lisaeelarves ei leidnud linnajuhtide toetust. Jätkuvalt hoitakse Tondiraba Sportihalli juhi ametis Edgar Savisaare lemmikut Jelena Glebovat vaatamata asjaolule, et Glebova ei tule oma ametiülesannetega toime. Nüüd võetakse linnaasutuse arendusjuhiks inimene, kes ei suutnud oma eelmisel ametikohal märgata Tallinna ajaloo suurimat korruptsioonijuhtumit.

Linnapea võib taaskord väita, et „keegi teeb ikka pättust“ ja et kõiki korruptsiooni ja võimu kuritarvitamise juhtumeid on inimeste hulga tõttu raske märgata. Isamaa fraktsiooni soovitus on, et ennetus on palju efektiivsem lahendus, kui hilisem tagajärgedega võitlemine. Enno Tamme palkamine uude linnaametisse vaid loetud kuud peale eelmist skandaali on sisuliselt demonstratsioon, kui vähetähtsaks peab Taavi Aas korruptsioonivastast võitlust.

Neljapäeval on teema linnavolikogu suures saalis, kus linnapea peab vastama arupärimisele suhtumisest korruptsiooni pealinnas.