“Juku-Kalle võtaks kahel käel vastu, aga eks mõtleb veel veidi,” ütles Tegusa Tallinna kampaaniajuht Mart Luik Delfile.

Nüüd on VTK nimekirjas kandideerida lubanud Juku-Kalle Raid olukorras, kus Urmas Sõõrumaa, Jüri Mõisa ja Mart Luige valimisliit peab ühelt poolt VTK-ga ühise nimekirja loomiseks läbirääkimisi ja teisalt annab mõista, et Raid on ka nende liitu oodatud.

Raid kinnitas siiski Delfile, et ei näe Tegusa Tallinnaga liitumisel mõtet ja talle pole ka liitumiseks otsest ettepanekut tehtud.

“Minu poole pole Tegus Tallinn pöördunud — vähemalt mingis ametlikus vormis mitte. Küll aga olen ma kohtunud Jüri Mõisaga, kellega kohtusin korduvalt juba siis, kui ta 17 aastat tagasi veel linnapea oli. Kuku Raadio eetris on mu iganädalane saade JUKU Radio ning ta käis ka saatekülalisena tunnikeseks rääkimas, mida ta Tallinnaga peale mõistab hakata. Seda võib igaüks ise järelkuulata. Jüri mind küll nimekirja ei kutsunud, aga kahe valimisliidu koostööst on juttu olnud küll. Siin tekitab vast kõige rohkem peamurdmist see, et VTK inimestel on täiesti kõrini Keskerakonnast, aga Tegusa Tallinna omadel miskipärast veel mitte. Võibolla on Sõõrukas (Urmas Sõõrumaa — toim) asja taga, pole ta käest küsinud,” selgitas Raid Delfile.

“Tegusa Tallinnaga ma ei liituks, ei näe mõtet. Küll aga peaksid kõik valimisliidud augustis-septembris mõned korrad suure ovaalse laua taga kokku saama, at veidike arutada, kuidas partokraatiat murda. Mul on sihukene laud kodus olemas, seal on täitsa mõistlik asi ära korraldada,” ütles Raid.

Endine riigikogulane sõnas Delfile, et kandideerib saabuvatel kohalikel valimistel VTK nimekirjas. “VTK on küllaltki mõistlik kooslus vabu inimesi ning pole mõtet kogu kohalikku elu parteide otsustada jätta. Eelmistel kohalikel läks valimisliitudel napilt nihu, ehk saan mingil moel parteitumisprotsesside takistamisele kaasa aidata.”

VTK ja Vabaerakonna liige Sergei Metlev ütles Delfile,et Raidi retoorika on kogu aeg rõhutanud kodanikukeskset linnajuhtimist.

Järgmisel nädalal toimub VTK ja Tegusa Tallinna liikmete vahel esimene tõsisem kohtumine pärast eelmise nädala esmaspäevast kokkusaamist, mil lepiti kokku, et alustatakse läbirääkimisi ühise valimisnimekirja loomiseks.