"Kuna tegemist on tööpäevaga, millele lisaks on Mart Laaril ka kohustused samal ajal Tallinnas toimuvate rahvusvaheliste ürituste eest, siis on juubel sellel päeval tööga läbi põimunud," ütles IRLI pressiesindaja Delfile.

Kell 15.30 võtab Mart Laar vastu õnnitlejaid Toompea lossi Kalevipoja saalis.

Kell 17 esitleb ta Solarise keskuses kinos „Artis“ Andrei Nekrassovi dokumentaalfilmi Gruusia sõjast ning kella 18st on uuesti avatud Laari kohvik, kus toimub traditsiooniline programm – peetakse viktoriini ja lauldakse „Untsakate“ saatel.

Täna õhtul Mart Laari 50. sünnipäeva puhul peetaval sessioonil esinevad kõnedega Rootsi välisminister Carl Bildt, ajakirjanik Edward Lucas Venemaa üks opositsiooniliidreid Boriss Nemtsov ja president Putini kunagine majandusnõunik Andrei Illarionov.

Sünnipäevalapse sõnul pakuti sellise sessiooni idee algselt välja Lennart Meri konverentsi korraldajate poolt, kuid paraku mattus kogu konverents tuhapilvede alla. Sessioon otsustati siiski korraldada ning nii leiabki see ettemääratud ajal aset.

Laar ütles, et sessioon pole loodetavasti seotud tema isikuga, vaid on pühendatud otsustele, mis viimase 20 aasta jooksul on maailma arengusuunda mõjutanud ning eelseisvatele otsustele, mis määravad lähema 20 aasta jooksul maailma käekäigu.

Mart Laar oli aastatel 1992–1994 ja 1999–2002 Eesti peaminister. Alates 26. maist 2007 on Mart Laar Isamaa ja Res Publica Liidu esimees.