„Kui me võtame kõik võimalikud asjad kokku - kuni maksude, relvastuse ja puhkusetasudeni – siis ulatub see summani kuni 8000 euroni kuus ehk 100 000 euroni aastas kaitseväelase kohta,“ vastas kaitseminister Laar riigikogu liikme Marianne Mikko küsimusele.

Mikko palus Eesti kulutusi võrrelda ka Suurbritannia kulutustega.

Laar tõdes, et Suurbritannia kohta on seda mitmel põhjusel tunduvalt raskem arvestada, sest nende süsteem on keerulisem. Ilma palgakulutusteta on Briti missiooni kulutused ühe kaitseväelase kohta
392 000 naela aastas.

See summa on Laari sõnul tunduval suurem kui Eestis. „Kui panna sinna ka palgakulud juurde, siis kasvab see summa veelgi,“ ütles Laar ja viitas keerulisele lisatasude süsteemile Briti armees.

Eesti kaitsevägi on Afganistanis NATO ISAFi missioonil osalenud 2003. aastast.

Marianne Mikko küsisis kaitseministrilt, kui palju läheb maksama üks Afganistani missioonil viibiv Eesti sõdur ja kui palju maksab üks Briti sõdur, kellega eestlane teenib õlg õla kõrval NATO missioonil Helmandis.

Mikko viitas oma küsimuses kaitseministeeriumi andmetele, et aastas läheb antud missioon maksma 9,1 miljonit eurot ehk moodustab neli protsenti kaitsekulutustest.