Miks on Keskerakonna valimiseelne ülekaal nii suur?

Keskerakonna toetusnumbrid on tavapärased, valijad on Tallinnas jagunenud üldiselt kahte suurde gruppi, millest esimesele meeldib Keskerakond ja tema poliitika, teised tahavad aga vahetust. Esimene rühm teab täpselt, et valib Savisaart, teine rühm teab, et tahab Tallinna korruptsioonist puhtaks teha, millise vahetust lubava erakonna poolt aga hääletada, on tema jaoks teisejärguline. Nii saab Keskerakond hetkel kuskil 35-40% häältest, mis tähendaks ilmajäämist absoluutsest enamusest volikogus. Küsimus on seetõttu peamiselt selles, et need inimesed valima tuleksid, siis tehtaks Savisaare võimule lõpp.

Kui palju on Keskerakond kasutanud küsitavaid võtteid edu saavutamiseks?

Kampaania on kampaania, mõned asjad on siiski minu jaoks hea maitse piiri ületamine. Täiesti vastuvõetamatu on aga Tallinna rahade ja ametkonna kasutamine Keskerakonna kampaania tegemiseks. Ma saan aru, et Savisaare propagandaaparaat võitleb praegu elu eest, üritades oma
olemasolu õigustada. Linna propagandamasina eelarve on teatavasti aga suurem kui teiste erakondade vastavad eelarved kokku.

Miks IRL, sotsid ja Reform ei tee valimiste eel jõulisemat koostööd?

IRL tegi augustis ettepaneku tihedamaks koostööks, siis leiti, et saame ka ametliku kokkuleppeta hakkama. Oleme igal juhul heas kontaktis ja oleme oma tegevust kooskõlastanud - seetõttu on
sisuliselt pakutud kokkuleppe alusel ka toimitud. Nimetatud jõud on lubanud vahetust ning on valmis oma lubadused ka teoks tegema.

Kes saab Tallinna linnapeaks pärast valimisi?

Usun, et IRL, sotsid ja Reform suudavad selle küsimuse ilusasti lahendada.