Laari mõtted 25 aasta möödumise kohta taasiseseisvumise ajast avaldas IRL Facebookis.

"Taasiseseisvumispäevast möödub 25 aastat. Ei suuda isegi uskuda, et aastad on nii kiiresti läinud. Äsja see ju oli. Igatahes on tollased sündmused ja meeleolud elavalt meeles ning püsivad nii ilmselt surmani. Mälestusi on palju, kuid praegu tõstaksin esile kahte momenti.

Esiteks, julgus otsustada. Kuigi ei saa ütelda, et tollased Eesti liidrid, särk lõhki rebitud, isiklikult tankidele teed tõkestasid, polnud 20. augusti õhtul 1991 küll kuidagi selge, kuidas sündmused edasi arenevad. Lillesülemite, kiiduavalduste asemel tundus sootuks tõenäosema variandina, et Vene väed võtavad võimu üle ning tuleb minna põranda alla, et hakata seal arendama vastupanuliikumist.

Igal juhul ei uskunud vist keegi, et impeeriumi lõpp saab olema nii kiire ja praktiliselt veretu. Seda ei näinud uskuvat ka need inimesed, keda samal õhtul Tallinnas barrikaadidel ning telemaja juures nägin, et siin oma viimast linna kaitsta. Ise jalutasin sel õhtul pikalt mööda linna, vaadates üle ettevalmistatud salakortereid ning jaotades laiali sidevahendid, millega oli side läänega juba sisse seatud. See protsess kujunes väga meeldivaks, kuna tee peal kohtusin inimestega, kes ise oma elamist viivitamatult salakorteriks pakkusid, nagu näiteks Signe Kivi. Kõik see jäi väga hästi meelde.

Teisi inimesi vaadates sai eriti teravalt selgeks ka see, kui rumal on mõnel pool kõlanud väide, et see või teine partei, esinduskogu või poliitik oli see, kes Eestile iseseisvuse tagasi tõi. Selleks oli ikkagi Eesti rahvas ning iseseisvuse tõi tagasi aastakümneid kestnud - ning üldsegi mitte veretu – vastupanu võõrale võimule. Loomulikult poleks õige maha salata nende inimeste julgust otsustada, kes selle otsuse ikkagi lõppude lõpuks tegid. Sel hetkel täitsid nad lihtsalt oma kohta ning mul on hea meel, et olin nende hulgas.

Siit tuleneb aga teine mõte. Nimelt, kui täname kogu Eesti rahvast iseseisvuse taastamise eest, pole meil küll mõtet hiljem mõnda selle osa ühtede või teiste vaadete väljendamise pärast rumalaks või lausa totakaks pidada. Eesti Vabariik taastati ikkagi selleks, et inimestel oleks seal võimalik välja öelda, mida nad õigeks peavad ka siis kui see võimulolijatele ei meeldi. Ka siis, kui see mulle ei meeldi. See ongi Eesti Vabariik, seda oleme me kõik koos ja tänu sellele on mul rõõm ja võimalus 25 aasta möödumise puhul kõigile õnne soovida."