Kaitseminister Laar rõhutas kohtumisel Eesti suurt panust rahvusvahelisse operatsiooni Afganistanis ja NATO liikmesriikide küberjulgeoleku edendamisse, teatas kaitseministeeriumi pressiesindaja.

„Eesti teeb oma väiksusest hoolimata märgatavaid jõupingutusi, et aidata kaasa NATO liikmesriikide julgeoleku tagamisele. Selleks on Eesti valitsus seadnud endale selge eesmärgi viia kaitsekulutused 2012. aastaks NATO-s heakskiidetud tasemeni kaks protsenti sisemajanduse koguproduktist,“ ütles Laar kohtumist kommenteerides.

Ameerika Ühendriikide delegatsiooni moodustavad senaatorid Jon L. Kyl, Jeff Sessions, Mike Crapo ja Ron Johnson, kes kuuluvad ülemkoja erinevatesse komiteedesse nagu õigus-, rahandus-, relvajõudude või eelarvekomitee. Eesti visiidile eelnevalt külastas delegatsioon ka Lätit, Leedut, Ukrainat ja Gruusiat.

Eestis külastavad senaatorid ka NATO küberkaitsekeskust ja Rahvusvahelist Kaitseuuringute Keskust ning kohtuvad teiste seas Vabariigi Presidendi Toomas Hendrik Ilvese ja peaminister Andrus Ansipiga.