"Kohad tulevases Läti parlamendis on kokku loetud ning koalitsiooniläbirääkimised alanud. Üllatades vaatlejaid ning eirates arvamusküsitlusi saavutas valimistel selge võidu peaminister Dombrovskise juhitud valimisliit. Edu saavutasid ka tema koalitsioonikaaslased, kes parlamenti pääsesid, mistõttu koalitsioonile kiiresti ka alus pandi," kirjutab Laar oma blogis.

"Eestile on see hea uudis, andes ühtlasi veekordselt kinnitust sellest, et valusad, kuid vajalikud otsused toovad edu ka valimistel. Majanduskriisist väljumiseks vajab Läti poliitilist stabiilsust, mida Dombrovskise valitsus suudab ilmselt ka pakkuda, kuigi valimistulemuses selgelt pettunud Moskva-meelne valimisliit ähvardab Lätit juba erakorraliste valimistega," m'rgib Laar.

Tema sõnul on Eesti kohus selles olukorras Lätit igakülgselt toetada, sest Läti edu on kahtlematult ka meile äärmiselt oluline. "Samas pole Läti raskused kaugeltki möödas. Dombrovskis peab valimistel saadud tugevat mandaati kasutama võitluseks Lätit vaevava korruptsiooni vastu. Mõni aeg tagasi Dombrovskisele “noa selga löönud” Läti oligarhid mingit suuremat tulemust valimistel ei teinud, paraku pole nad sellel alal ainsad “tegijad”."

Igal juhul pole kahtlust, et Dombrovskisel seisab ees tõeline Heraklese töö ning Eestil on põhjust lõunanaabritele selleks jõudu soovida, lõpetab Laar.