Täna kohtus Valgevene esimene president Stanislav Šuškevitš Tallinnas ka IRLi esimees Mart Laariga.

Šuškevitši sõnul on eeskätt vaja, et diktatuuri vastu suunatud sanktsioonid oleksid hästi sihitud ja mitte hambutud, nagu seda varem on juhtunud, kirjutas BNS.

Šuškevitš, kes tõrjuti Valgevenes võimult Aleksandr Lukašenka võimuletõusuga 1996. aastal, tõdes kohtumisel, et Eesti parlamendiliikmetel Valgevenes valitsevast olukorrast arusaamisega probleeme ei ole, teatas riigikogu pressiesindaja BNS-ile.
Valgevene endise riigipea ja teda saatva poliitvangide lähisugulaste delegatsiooniga kohtusid riigikogu liige ja ENPA raportöör Valgevene küsimustes Andres Herkel ning riigikogu liige Meelis Mälberg. Poliitvangide lähisugulaste delegatsiooni kuuluvad teiste seas poliitvangi Zmiter Bandarenka abikaasa Volha Bandarenka, poliitvangi Eduard Lobau ema Marina Lobava ja poliitvangi Mikita Likhavidi ema Alena Likhavid.

Poliitvangide lähedased kinnitasid, et nad on loonud omavahel küll solidaarsusvõrgustiku, kuid mingeid aktsioone ei ole sellel võimalik läbi viia, sest kõik avalikud üritused keelatakse ja kuulumine niinimetatud registreerimata organisatsiooni on karistatav. Herkel sõnas vastuseks, et järelikult on Valgevenes vabadusi vähem kui Kuubal, kus poliitvangide naiste ja õdede organisatsioon Damas de Blanco on tegutsenud aktiivselt ja nähtavalt ning pälvinud isegi Euroopa Parlamendi poolt väljaantava Sahharovi rahupreemia.

Valgevenelased tõid olukorra ilmestamiseks näite, kus ära keelati isegi ühe kodaniku üksinda sügavalt sisse- ja väljahingamise aktsioon Lenini ausamba juures. Poliitvangide pereliikmed andsid riigikogu liikmetele ülevaate ka nende lähedaste seisundist ning asjaoludest, mille alusel nad süüdi mõisteti.