"Soovides anda oma panust Eesti riigi suunamisel teele, mis meie veendumuse kohaselt teenib kõige paremini eesti rahva huve, oleme otsustanud kandideerida eelseisvatel riigikogu valimistel," teatasid Mart Helme ja Martin Helme.

"Tahtmata liituda olemasolevate parteidega nende korrumpeerituse, põhimõttelageduse ja valijate suhtes välja näidatava upsakuse tõttu, oleme samas sunnitud tõdema, et needsamad parteid on loonud tõhusad administratiivsed ja rahalised takistused, pärssimaks konkurentsi endale. Sisuliselt on Eesti parlamendiparteid moodustanud poliitilise kartelli. Oleme veendunud, et väga suur hulk valijaid soovib alternatiivi sellele kartellile."

Seetõttu oleme otsustanud seada eesmärgiks panna eelseisvatel valimistel välja 12 üksikkandidaati - üks igasse valimisringkonda - kes tegutsevad sõltumatutena, kuid keda ühendab soov pakkuda alternatiivi kartelliparteidele, ühinemine poliitiliste põhiseisukohtade deklaratsiooniga, oma tegevuse koordineerimine kampaania ajal ning kavatsus jätkata pragmaatilist koostööd ka peale valimisi. Lisaks selge lubadus mitte liituda ühegi kartellipartei fraktsiooniga," kinnitati teates.