Viisavabadust Gruusia ja Ukrainaga kritiseeris Helme täna Õhtulehes.

Helme kirjutas: "Riigis, kus käib sõda, mis on üdini korrumpeerunud ja kus vaeseid ei loeta mitte miljonites vaid kümnetes miljonites, leidub massiliselt neid, kes tahaksid oma uue kodumaana näha Eestit."

Sputnik kirjutas: "Eksperdi sõnul võib Ukraina kodanikele viisavaba režiimi kaotamine kaasa tuua Euroopa riikide jaoks uue immmigratsioonikriisi. Euroopa Liit, mis vaevleb üle aasta suure hulga Lähis-Ida immigrantide sissevooluga, võib osutuda võimetuks veel ühe taolise koorma kandmiseks."

Helme kirjutas: "Loomulikult pole see seotud armastusega ukrainlaste ega grusiinide vastu, vaid ainult ja üksnes niinimetatud vana Euroopa omakasupüüdlike eesmärkidega. Neist esimene seostub Venemaaga peetava geopoliitilise ja propagandistliku vägikaikaveoga."

Sputnik kirjutas: "Euroopa Parlamendi otsus heaks kiita viisavaba režiimi sisseviimine Ukraina ja Gruusiaga näitab, et Brüssel tahab laiendada oma mõjusfääri ja saavutada Moskva üle strateegilist domineerimist, ütles Cahit Ozkan, Türgi valitseva Õigluse ja Arengu partei (AKP) juht.

Helme kirjutas: "Meile valgub suur hulk inimesi, kes on valmis siia jäämise nimel töötama illegaalselt ja väga madala palga eest. See omakorda veab alla palgataseme siin juba töötavatel inimestel."

Sputnik kirjutas: "Ettevõte eelistab alati tööle võtta ukrainlast, lihtsalt kuna talle saab vähem maksta. Seega on Euroopa Parlament saatnud kvalifitseeritud Tšehhi töölistele väga halva signaali."