Marrandi kinnitas Kuku raadio hommikuprogrammile “Ärataja” antud intervjuus, et ta lahkus erakonnast, kuna Rahvaliidus on juba pikka aega käinud vaidlused selle üle, kuidas edasi minna. Marrandi sõnul lõppes asi kongressiga, kus toimus põhimõtteline arutelu, kus tema oli selle
tiiva esindaja, kes arvas, et edasi võiks minna koostöös sotsidega, paraku otsustati aga teisiti. Ta lisas, et erakonnast lahkumise põhjus on kinni ka Villu Reiljani isikus, Marrandi sõnul pole küsimus Reiljani juriidilised süüs, vaid erakonna jaoks on oluline mainekaotus ja kõik see, mis sellega seondub.

Marrandi rõhutas, et seoses Villu Reiljaniga on erakonna ideed põrmustatud ja kui tahetakse minna edasi, tuleb seda teha teistmoodi, mitte nii nagu praegu.

Edasiste plaanide kohta ütles Marrandi, et ta peab aru oma lähemate võitluskaaslastega. Marrandi märkis, et tänaseks on Rahvaliidust lahkunud sadu inimesi, kellest paljud on ühinenud sotsidega. “Eesti poliitikas on vaja tugevamat jõudu, mis ei oleks tingimata Refrormierakonna ega Keskerakonna nägu, sellist jõudu oleks vaja ja see idee vajaks edasi viimist,” ütles Marrandi.

Marrandi kinnitas, et seoses Mai Treiali tagasiastumisega Rahvaliidu fraktsiooni juhi ameti kohalt, on fraktsioon tema poolt sisuliselt laiali saadetud, kuna pole võimalik, et see suudaks ühise poliitilise
üksusena enam edasi töötada.