"Ma arvan, et avaliku elu tegelastel oleks alati kõige mõistlikum omada võimalikult läbipaistvaid sissetulekuid. Mida selgemad need on, seda usutavam on ka inimese poliitiline tegevus. Nii on vähem kellelgi võimalusi ründamiseks ja on võimalik keskenduda oma põhitegevusele. Seega on poliitiku või avaliku elu tegelaste endi huvides omada võimalikult läbipaistavaid sissetulekuid. Muidugi on siinjuures oluline ka oma sissetulekute deklareerimine vastavalt seadustele," vastas Marrandi Delfi küsimusele, kuidas ta riigikogu korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjoni esimehena suhtub Edgar Savisaare poolt Liechtensteini laenu asjus antud selgitustesse.

"Mis puutub Edgar Savisaare või ükskõik kelle laenudesse ja nende läbipaistvusse, siis on minu arvates parim koht laenamiseks pank. Laenamine on panga põhitegevus ja seepärast on panga kaudu sooritatud tehingud kõige arusaadavamad ja läbipaistvamad. Samas ei ole ühegi seadusega keelatud inimestel laenata eraisikutelt või kuskilt välisriikidest. Ja kui see ei ole keelatud, siis on see järelikult lubatud," jätkas ta.

"Ma ei oska ega pea ka vajalikuks kommenteerida Edgar Savisaare motiive laenamiseks Liechtensteini ettevõttest. Sellised otsused on iga inimese enda teha. Seadusi sellise käitumisega rikutud ei ole," lausus Marrandi lõpetuseks.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar vastas linnavolikogu liikme Siim Kabritsa (IRL) arupärimisele 2 miljoni krooni suuruse laenu kohta, et lähtus majandusteadlase Milton Friedmani õpetusest.

Linnavoliniku Kabritsa küsimusele, kuidas linnapea jõudis laenu andnud Liechtensteini ettevõtjani, vastas Savisaar järgmiselt: „Alustasin lennukiga, lõpetasin autoga. Majandusteadlane Milton Friedman peab seda kõige õigemaks viisiks, kuidas rahadega ümber käia. Tavaliselt ma ei võta temast eeskuju, aga seekord otsustasin proovida.“