Marrandi sõnul pakkus Rahvaliidu juhtkond välja väga selge lahenduse, kuidas erakonna ideed ja mõtted võiksid edasi kanduda. „Kuna see lükati kongressil tagasi ja mina pole näinud mitte ühtegi head mõtet, kuidas see teine pool tahab erakonda edasi viia, siis ma ei oska öelda, mis erakonnast saab,“ ütles ta Delfile.

„Kuna pole suudetud näha või endale tunnistada inimeste usalduse kaotamise põhjuseid, siis ma ei näe erilisi võimalusi eduks,“ lisas Marrandi. Tema sõnul kavatsevad seetõttu väga paljud inimesed, sealhulgas omavalitsusjuhid, erakonnast lahkuda.

Marrandi kinnitusel teeb ta otsuse oma tuleviku kohta lähipäevil. „Ma ootan ära homse juhatuse koosoleku, kus tõenäoliselt - tegelikult küll päris kindlasti - astuvad tagasi nii erakonna esimees Karel Rüütli kui ka aseesimehed. Minu jaoks on see küll selgeks saanud, et Rahvaliidus ma ei jätka,“ märkis ta.

„Kindlasti ma kaalun võimalust sotsiaaldemokraatidega ühinemiseks. Meil on kujunenud nendega asjade arutamisel päris hea klapp,“ lisas Marrandi ja tunnistas, et paljudel teistel rahvaliitlastel on sama plaan.

Iseseisvuslased liituvad Keskerakonnaga?

„Nii-öelda iseseisvuslaste seas on väga palju neid, kes saavad suurepäraselt aru, et erakond iseseisvana püsima ei jää ja nende jaoks on varuplaaniks alati olnud Keskerakonnaga ühinemine. Teisalt päris palju omavalitsusjuhte on öelnud, et nad lihtsalt astuvad välja ja ei soovi end ühegi erakonnaga siduda, ka neid on väga palju,“ märkis Marrandi.

Rahvaliidu aseesimees Anto Liivat hindas samuti, et paljud partei liikmed ühinevad ilmselt sotsidega ja enamik Keskerakonnaga. „Juhul kui teisipäeval Karel Rüütli ja aseesimehed erakonna juhtimisest taanduvad, siis tõenäoliselt võtavad juhtimise üle nii-öelda vanad vankrid, nagu Villu Reiljan eile ütles, ning varem või hiljem Rahvaliit hääbub ja suurem osa liikmeist suundub Keskerakonda,“ ütles ta.

Liivat ei soovinud oma tulevikuplaane enne homme õhtul toimuvat juhatuse koosolekut avalikustada, kuid lisas, et ta toetas tugevalt sotsidega ühinemist. "Teisalt, kui kongress otsustas, et Rahvaliidul on piisavalt jõudu, et minna iseseisvalt valmistele, siis tuleb seda otsust austada. Ma isiklikult küll kahtlen sügavalt, kas Rahvaliit suudab Eesti poliitilisel kaardil jätkata. Ma tahan homsel juhatuse koosolekul ka kindlasti Villu Reiljanilt ja Mai Treialilt küsida, milline siis on nende paljulubatud plaan, kuidas erakond iseseisvalt jätkab,“ märkis Liivat.