"Kui jälgida Venemaa tänast sisepoliitilist pilti ja eriti Vladimir Putini väga jõulist esiletulekut viimasel ajal, siis ma ei näe, et 2012. aastal oleks ühtegi teist tõsisemat kandidaati, kui seda on praegune Venemaa peaminister.

Mihkelson tõi Putini PR-tegevuse kohta näiteks tema autosõidu läbi Kaug-Ida. Samuti vihjas riigikogulase sõnul Putin hiljuti presidendiks kandideerimisele, kui ta meenutas, et USA kunagine president Franklin D. Roosevelt oli neli korda järjest USA president.

Venemaa meedia spekuleerib Peterburi praeguse kuberneri Valentina Matvijenko üheks kandidaadiks kerkimise üle. Mihkelsoni sõnul on selliseid asju vara ennustada. "Ma arvan, et praegu oleks väga ennatlik üleüldse spekuleerida teemal, et kes võiks olla Venemaa presidendikandidaat 2012. aastal. Esiteks - selleni on päris palju aega ja teiseks - arvestades, et Venemaal puudub vabade valimiste instituut, siis on kõik sellised arvamused nagu kohvipaksu pealt ennustamine."

Mihkelson ütles Valentina Matvijenko kohta, et ta kuulub samasse ringi, kus on nii Putin kui ka Medvedev. "Selles suhtes on vihjete tegemine tema võimalikust tõusust kõrgemale positsioonile täiesti arusaadav," ütles rahvasaadik.

"Venemaal väga olulisel määral mõjutab sise- ja välispoliitikat Putin ja kõiksugused arvamused, et keegi teine võiks praegu esile tõusta, võivad olla kindlasti huvitavad mõttearendused, aga mitte enamat," lisas ta kokkuvõtteks.