"Teisipäevaks on Moskvas kokku lepitud minu kohtumine riigiduuma väliskomisjoni esimehe Aleksei Puškoviga. Riigikogu väliskomisjoni algatusel on taas elavnemas parlamentaarsed kontaktid Eesti ja Venemaa vahel," kinnitas Mihkelson Delfile.

"Viimati kohtusid kahe riigi väliskomisjonide esimehed 2005. aasta veebruaris Tallinnas. Loodetavasti annab eelseisev kohtumine võimaluse juba täpsemalt rääkida väliskomisjonide delegatsioonide kokkusaamisest lähemate kuude jooksul. Kindlasti tuleb jutuks nii kahepoolsete suhete seis kui ka Eestit ja Venemaad puudutavad rahvusvahelised teemad. Eesti on korduvalt kinnitanud, et meie huvides on heanaaberlike ja vastastikku lugupidavate suhete tugevdamine kõigi oma naabrite, sealhulgas Venemaaga. Selle üheks oluliseks tahuks on ka parlamentaarne dialoog. Ma loodan, et just eelolev nädal pakub Eesti ja Venemaa parlamentaarse dialoogi elavdamisele võimaluse, mille nimel oleme töötanud pikema aja jooksul."

Eesti välispoliitika hindajad on suhetes Venemaaga pigem ennustanud atmosfääri jahenemist seoses Vladimir Putini saamisega presidendiks.