Mihkelsoni sõnul on May ametisse asumine nüüd sisuliselt kindel, sest teine kandidaat Andrea Leadsom loobus täna.

"Põhisõnum on, et see vähendab selgusetust, õigemini toob selguse, mis oleks muidu puudunud oktoobrini - tähtaeg, mille Cameron alguses välja käis," ütles Mihkelson. "Meie jaoks on see hea uudis, et meie jaoks väga olulise liitlase jaoks (eriti peale NATO Varssavi tippkohtumist), on valitsuse tasandil saabumas selgus," ütles Mihkelson Delfile.

"See kindlasti on positiivne, ma arvan, et ennekõike ka Briti majandusele ja naelale. Kui on selgus majas, kes hakkab valitsust moodustama – ilmselt mingid muudatused toimuvad ka kabineti koosseisus – siis on võimalik alustada sedavõrd kiiremini ka läbirääkimisi, mis puudutavad Euroopa Liidust lahkumist. Ja kui pärast referendumit on kujunenud teatav peataolek ja šokiseisund, siis May ütles küllalt selgelt välja, et mingit tagaukse kaudu Euroopa Liitu jäämist ei toimu."

May ametisseasumisega algavad järelikult läbirääkimised ja on hea uudis, et selgusetuse periood osutus palju lühemaks kui algul tundus. Asjade käigu kiirenemist võib tema sõnul seletada sellega, ilmselt ei kujutanud Cameron algul ette, kuidas sündmused kulgema hakkavad. Vähetähtis pole ka see, mis on naelaga juhtunud.

"Kui vaadata, mis on juhtunud Briti naelaga alates 23. juunist, ta on viimastel päevadel jätkanud kukkumist, siis võib oletada, et surve majandusringkondade poolt – ja mitte ainult – on viinud selleni, et need otsused on sündinud," ütles Mihkelson.

Välisteemadel on oluline jälgida, kelle May oma meeskonda valib

May poliitikuna pole seni välispoliitikaga väga tihedalt seotud olnud, seega on Mihkelsoni hinnangul oluline jälgida, kes tema valitsuses välis- ja julgeolekuteemadega tegelema hakkab.

"Märkimisväärne on see, et tegemist on peale Margaret Thatcherit teise naispeaministriga Suurbritannias, kindlasti tõmbab juba see tähelepanu. Mayl tulevase peaministrina on väga palju rahvusvahelist tegevust ees seismas, samas kui tema senine poliitikukarjäär – 1997. aastast on ta parlamendis – pole teda rahvusvahelise poliitikaga eriti palju kokku viinud. Suurbritannia siseminister iseenesest on kahtlemata väga mõjukas poliitik ka rahvusvahelises plaanis, kuid kui räägime välis- ja kaitsepoliitilises plaanis, saab huvitav olema, kuidas ta kujundab oma kabineti, kas ja millised muudatused vastavatel ametikohtedel aset leiavad," sõnas Mihkelson.