Kui hetkel on valitsuse 13 ministrist viis naised ja kaheksa mehed, siis Maris Lauri tulekuga valitsusse saaks naisministreid kokku kuus ja meesministreid seitse (kuna 13 on paaritu arv, tähendab see sisuliselt, et naisi ja mehi on võrdselt) - näitaja, mis tähistab üht sammukest lähemale sugude võrdsele kohtlemisele Eestis.

Praeguses, 47. valitsuses on lisaks lisanduvale Laurile ministeeriumis veel viis naist: Keit Pentus-Rosimannus (keskkonnaminister), Urve Tiidus (kultuuriminister), Anne Sulling (väliskaubandus- ja ettevõtlusminister), Urve Palo (majandus- ja taristuminister) ning Helmen Kütt (sotsiaalhoolekandeminister).

Ühtlasi oleks kuus naist valitsuses ka senine rekord - varasemates taasiseseisvumisjärgsetes valitsustes ongi maksimaalselt olnud viis naisministrit. Lisaks praegusele valitsusele oli viis naisministrit Eestis ka 42. valitsuses 2002.-2003. aastatel, mil ministriteks olid Mailis Reps (Rand) (haridus- ja teadusminister), Signe Kivi (kultuuriminister), Liina Tõnisson (majandus- ja kommunikatsiooniminister), Siiri Oviir (sotsiaalminister) ja Kristiina Ojuland (välisminister).

Varasematest naisministritest on kõige tähelepanuväärsemad ehk rohkem kui ühes valitsuses kaasa teinud ministrid Kristiina Ojuland, Mailis Reps, Ester Tuiksoo, Siiri Oviir, Liia Hänni, Tiiu Aro, Andra Veidemann, Signe Kivi, Keit Pentus-Rosimannus ja Urve Palo.