Ranitsate jagatakse toimetulekuraskustega perede lastele, kes on linnaosade sotsiaalhoolekande osakondade poolt saanud üritusele vastava kutse, teatas Delfile Raepress.

“Tänavu jagame tasuta ranitsaid küll palju vähem, sest alates sellest aastast saavad 5000 kroonist koolimineku toetust kõigi perede teised ja enamad lapsed,” märkis abilinnapea Anders Tsahkna “Eelmisel sügisel said sama toetust linnalt vaid kolmandad ja enamad lapsed.”

Kooliranitsas on: komplekteeritud pinal, guašš- ja vesivärvid, pintslid, käärid, vihikumapp, plastiliin, rasvakriidid, värviline paber, liim, noodivihik, pastapliiatsid, tunniplaanid. Koolikottis on ka Punase Risti raamat “Oskame olla” ning lapsed saavad valida kas eesti või vene keeles endale raamatud “Aita Jussi” ning “Peeter ja Anne liikluses.” Ühe ranitsa maksumus on 360 krooni.

Pärast ranitsate kättesaamist võivad lapsed vaadata kinos tasuta koguperefilmi “Sinbad: seitsme mere legend”.

Ranitsate jagamise kampaania kogumaksumus on 130 000 krooni, sellest 100 000 krooni on andnud Tallinna linn.

Kino Kosmose juures juhatavad ning aitavad lapsi üle tee Põhja politseiprefektuuri liiklusjärelevalve osakonna töötajad.

Ranits 2004 koostööpartneriteks on: AS MPDE / kino Kosmos, OÜ Gevatex, AS Balti Laevaremonditehas, OÜ Branta Kantseleikaubad, AS Egmont Estonia, AS Norma, Anobion Hulgimüügi OÜ, Põhja Politseiprefektuuri Liiklusjärelevalve osakond, Eesti Punane Rist.