Algusest peale hoiatab leht, et materjali suur osa on kirjutatud Marina Linteri sõnade järgi, kes korduvalt lubas Den za Dnjom-ile esitada ümberlükkamatud tõendid. Paraku pole ajakirjanik saanud pr Linterilt ei dokumente ega võtmetegijate (juristide, arstide jt) nimesid. Nendeta meenutab “Notšnoj Dozor-i” liidri kinnipidamise lugu spiooni-melodraamat.

27. aprilli hommikul puhkas Dmitri koos abikaasa ja kahe lapsega oma kodus. Abikaasad ärkasid kella 10.00 paiku ja hakkasid koduasju toimetama. Dmitri läks prügi ära viima, kuid ei jõudnud prügikonteinerini: trepimademel ootasid teda politseinikud, kes surusid koduperemehe tagasi korterisse. Marina sõnul oli neid umbes 10 inimest, kuid vormis vaid kolm. “Sissemurdjate, kes uksest sisse saamiseks pidid kummarduma, meeskonna sabas oli naistõlk, kes millegipärast tõi meieni vaid üksnes eraldi fraasid kui loetles meie õigusi ja kohustusi,” väidab Marina.

Dmitri käed pandi raudu, Marinal väänati käed selja taha ning keelati korteris ringi liikuda. Ta ei tohtinud isegi kolmekuust last rahustada. Läbiotsimise tulemusel konfiskeeriti Linteritelt kaks mobiiltelefoni, fotoaparaat ja laptop. “Mingeid provokatiivseid dokumente või videosalvestisi abikaasal pole. Aga sõnade eest vangi panna ei saa,” räägib Marina. Naine väidab, et politseinikud ei jätnud talle arestiprotokolli koopiat, milles on märgitud, et tema abikaasa olevat osutanud politseinikele vastupanu. 13.00 paiku viidi Dmitri kodust välja teadmata suunas.

15.00 paiku teatasid Marinale tuttavad, et Dmitri on viidud Põhja-Eesti Regionaalhaigla Mustamäe korpusesse. Keegi levitas kohe kuulujuttu, et Linter kaebas pohmelli, mida Marina eitab kategooriliselt, sest alkoholi tarvitamist (ka suitsetamist ja lihasöömist) keelab tal religioon. Haiglasse tulid Linteri ema ja kasuisa, kes, Marina sõnul, nägi, kuidas kasupoega viidi tagapääsust elektrišokiga “toetades”. “Dmitri oli nagu juurvili, ei saanud aru, kus ta on ja mida temaga tehakse,” tsiteerib Marina abikaasa kasuisa sõnu.

Arst, kelle nime ei suutnud Marina meenutada, loobus abikaasa tervisest andmeid esitamast, viidates patsiendi andmete konfidentsiaalsusele. Kuid Marina väidab, et vastavalt kl 15.15 ja 16.20 tehtud analüüside väljatrükkidele, oli Dmitri keha mingi psühhotroopse ainega üleküllastatud. Marina teatab, et teab selle aine nimetust, kuid ei taha avalikustada.

Peab mainima, et poliitik Dimitri Klenski, kes samal ajal oli ka haiglas, teatas Den za Dnjom-ile, et tema andmetel viidi Linterit tagaväljapääsust invaliidiratastoolis.

Marina Linter väidab, et tema abikaasa pole milleski süüdi ning lahkus Tõnismäelt 26. aprillil veel enne rahutuste algust. Naise sõnul oli ta temaga politseiahela ning protestijate vahel alates 18.30 kuni 20.00.

Temaga koos olid lapsed, seetõttu otsustas Dmitri kesklinnast lahkuda, mõistes, et olukord läheb varsti kontrolli alt. Tulles koju jalutasid abikaasad veidi lastega hoovis ning enam tänavale ei tulnud. “Rahvast kihutas üles Maks Reva. Seda on näha videosalvestitelt, mida transleerisid uudistekanalid. Minu abikaasa pole milleski süüdi,” väidab Marina.

Ajakirjaniku ja Marina vestluse ajal oli Dmitril riigi poolt määratud advokaat ning sugulased otsisid aktiivselt oma advokaati. Eelistati eesti nimega inimest, kuna arvatakse, et venelane ei suuda võita Eesti riiki, isegi kohtus.