Sotside sisepinged jõudsid avalikkuse ette paari nädala eest, kui Eesti Ekspress kirjutas, et kultuuriminister Indrek Saar ei jäta jonni – Ossinovski peab sotsiaaldemokraatide juhi kohalt taanduma. Saart võimaliku juhina ei toeta aga näiteks Urve Palo. Ta sõnas: "Indrekul on omad tugevused, aga sotsiaaldemokraatide juht ta ei ole. Kui ma Indrekut üldse erakonna esimehena ette kujutan, siis sobiks ta pigem EKRE juhiks. Sotside valijad on keskmisest haritumad ja intelligentsemad, juht peab vastama nende ootustele."

LP uuris Kaljuranna käest, kas selliste ütlemistega isikud nagu Urve Palo tuleks erakonnast välja visata? "Ei, Urve Palot ei pea erakonnast välja viskama," sõnas Kaljurand.

Küsimus peale, keda ta esimehe kohal eelistab, kostis Kaljurand: "Parafraseerides Lennart Merit: sotsidele on kombeks üks esimees korraga. Praegu on sotside juht Jevgeni Ossinovski, kellest pean väga lugu, ja arvan, et ta on praegu parim võimalik esimees. Olen olnud erakonnas natuke üle ühe kuu, ma ei kuulu ühtegi juhtorganisse ega tunne erakonna siseelu nii hästi, et võiksin või sooviksin seda rohkem kommenteerida. On loomulik, et on erinevad inimesed, erinevad ambitsioonid ja erinevad arvamused. Arvan, et kriitika, eriti konstruktiivne kriitika, on alati kasulik ja aitab paremaks saada. Samuti arvan, et kedagi kritiseerides tuleb säilitada enda väärikus ja lugupidamine selle inimese vastu."