“Siin pole midagi imestada, et telekanal PBK ETVst reitingus ülekaalukalt mööda läks. Vene telekanalid on ju palju sisukamad ja saated huvitavamad, kui meie avalik-õigusliku tele ja raadio omad,” lausus Tuus.

“Ma ei hakka rääkima professionaalsusest või kunstilisest tasemest. Nende kunstiline tase ja teostus on hulga kõrgem kui Eesti Televisiooni ja ETV 2 oma. Muide ma ei mõista siiani, miks siis ETV 2 üldse loodi, kui ta ei suuda vene vaatajaskonda endale tõmmata? Oli ju jutt, et teine kanal tuleb vene vaatajale. Nüüd on seal paar igavat muukeelsest saadet, mis mitte kuidagi vaatama ei kutsu,” kritiseeris Tuus.

“Näib, et ETV on ise soovinud venekeelse vaataja oma auditooriumist ära kaotada. Miks muidu ei teostatud algselt venekeelsetele saadetele mõeldud ETV kahte ja tehti sellest hoopis arhiivisaadete näitamise kanal. Vanade väärtfilmide ja saadetega võiks hoopiski rikastada ETV programmi. Eraldi kanalit selleks küll vaja ei oleks, hoiaks maksumaksja raha kokku ja teeks ETV põhiprogrammi paremaks.”

“Ütleme siis nii, et venekeelsele vaatajale polegi ju avalik — õiguslik televisioon mõelnud ja loomulikult kolitakse nii teisele kanalile üle. Kuid kindlasti vaatavad ka eestlased PBK saateid, sest need on laiema maailmavaatelise skaalaga ja kohati poliitiliselt tasakaalustatumad ja kui ETV uudised. Tasakaalustatusest rahvusringhäälingu arvamussaateist pole mõtete rääkidagi. Lisaks on nad lihtsalt igavad,” oli Tuus armutu.

Rahvusringhääling on tema sõnul viimastel aegadel kuidagi kängu jäänud. “Ei näe ka juhtkonnas saadete sisulise töö tundjaid, pigem on ladvik komplekteeritud kinnisvara asjatundjatest ja uue maja ehituse kavandajatest, millest aga pole midagi välja tulnud. Nii unistataksegi uuest hiiglaslikust ERRi klaasmajast, lootes, et siis tulevad ka paremad saated. Kahjuks oleme aga seisus, kus pole ei uut maja, häid saateid ega ka enam vaatajaid.”

Rahvusringhääling on tema hinnangul stagneerunud. “Vikerraadio uudistesaadetes loetakse ette põhiliselt BNSi sõnumeid ja valitsuse pressiteateid. Ma ei näe juba ammu seal sära ega huvi ise uudist toota ega reporterite uudistejanu igal juhul midagi huvitavat kätte saada ja esimesena kohal olla. Sageli toodetakse õhtusesse saatesse uudis hommikul lehtedest loetust. Sageli saame hangunud ja poliitiliselt kallutatud lõigukesi. Hommikuprogrammi kuulan ainult siis, kui Märt Treier seda teeb. Ülejäänud päevadel uinutab hommikusaade teid tagasi voodisse,” lisas Tuus.

“Pole midagi teha, aga rahvusringhääling vajab juba ammu oma Tarandit!”